Οι νικητές του λογοτεχνικού διαγωνισμού της «δημοκρατίας»

Οι νικητές του λογοτεχνικού διαγωνισμού της «δημοκρατίας»13.01.2020Πρόσωπα

Ο διαγωνισμός χριστουγεννιάτικου διηγήματος της «δημοκρατίας» ολοκληρώθηκε

Οι νικητές είναι οι ακόλουθοι:

1 Καλλιόπη Αγγελακοπούλου

«Οταν ξεράθηκε ο ιβίσκος»

2 Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη

«Ο επισκέπτης των Χριστουγέννων»

3 Γιώργος Παυλάκης

«Τα στολίδια της αγάπης»

Τα έπαθλα των διακριθέντων θα ανακοινωθούν προσεχώς. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί από όλη τη συναρπαστική διαδικασία, όπου οι αναγνώστες της εφημερίδας μας μάς ξενάγησαν σε έναν χριστουγεννιάτικο χωροχρόνο που δημιούργησαν

οι ίδιοι, είναι πόσο ζωντανή, επίκαιρη και βαθιά ανθρώπινη είναι αυτή η γιορτή του ερχομού του Υιού του Θεού στη Γη, με σάρκα και οστά, με μορφή και ιδιότητες ανθρώπινες και φύση και ικανότητες θεϊκές.

Η ενσάρκωση του Θεανθρώπου ενέταξε στις ζωές μας μια ιδιαίτερη γιορτή με χρώματα ελληνικά, μυρωδιές και αισθήσεις αντλημένες από το θησαυροφυλάκιο της παράδοσης, με συναισθήματα απέραντα και γενναιόδωρα, που χωρούν όλο τον κόσμο επειδή σ’ αυτές πρωταγωνιστεί ο φύσει ων Θεός αχώρητος, ο Χριστός.

Ευχάριστη έκπληξη, οι αξιομνημόνευτες επιδόσεις όλων όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Είναι αξιοσημείωτη η καλλιτεχνική αξία όλων των διηγημάτων που δημοσιεύτηκαν, αλλά και αρκετών από όσα δεν στάθηκε εφικτό να δημοσιευτούν. Στις πρώτες δύο θέσεις βρέθηκαν δύο γυναίκες, η Καλλιόπη Αγγελακοπούλου με το διήγημα «Οταν ξεράθηκε ο ιβίσκος» και η Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη με το «Ο επισκέπτης των Χριστουγέννων», ενώ πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον έδωσε η συμμετοχή του 12χρονου φίλου της «δημοκρατίας», του Γιώργου Παυλάκη, που κατέκτησε με το σπαθί του την τρίτη θέση με το διήγημα «Τα στολίδια της αγάπης».

Η «δημοκρατία» ευχαριστεί το κοινό για την πολύτιμη συμβολή του στην πραγματοποίηση και αυτού του διαγωνισμού διηγήματος και ανανεώνει το λογοτεχνικό ραντεβού της με τους αναγνώστες μέχρι τον επόμενο!

Keywords
Τυχαία Θέματα