Οι ελληνικοί θησαυροί που μάγεψαν το Πεκίνο

Οι ελληνικοί θησαυροί που μάγεψαν το Πεκίνο06.12.2018Τέχνες

Παράταση έως τον Φεβρουάριο

Οι θησαυροί των Αντικυθήρων παραμένουν στο Πεκίνο! Θετικά γνωμοδότησε προχθές το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την παράταση της μεγαλειώδους έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» (στην κινεζική «Θησαυροί του Αιγαίου»), η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο του Παλατιού της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Eτσι, η έκθεση θα παραμείνει έως τις 14 Φεβρουαρίου 2019 λόγω της ιδιαίτερα υψηλής επισκεψιμότητάς της, καθώς

καθημερινά περνούν τις πύλες του μουσείου περίπου 16.000 άτομα. Η παρουσίαση περιλαμβάνει περισσότερα από 350 αρχαία αριστουργήματα, μεταξύ των οποίων εμβληματικά τέχνεργα, όπως η χάλκινη κεφαλή φιλοσόφου (φωτό), αλλά και αντίγραφο του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων, τα οποία ταξίδεψαν στο Μουσείο του Παλατιού, που βρίσκεται εντός της Απαγορευμένης Πόλης με τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, και είναι ένα από τα διασημότερα της Κίνας.

Μάλιστα, όπως λένε και οι Κινέζοι εκπρόσωποι του πολιτιστικού οργανισμού, η συγκεκριμένη έκθεση έχει προσελκύσει υψηλότερο αριθμό επισκεπτών από τον αντίστοιχο παρόμοιων εκθέσεων στο ίδιο μουσείο. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω παρουσίαση την περίοδο 2012-2014 είχε φιλοξενηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, προσελκύοντας 800.000 άτομα.

Παράλληλα, στην Ελλάδα συνεχίζεται η λαμπρή κινεζική έκθεση του ίδιου μουσείου στο Μουσείο Ακρόπολης «Από την Απαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», η οποία θα διαρκέσει επίσης έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα