Χαρτοπόλεμος με Κουμουνδούρου για Μαρινάκη- Σαββίδη

Χαρτοπόλεμος με Κουμουνδούρου για Μαρινάκη- Σαββίδη06.12.2018Παρασκήνιο

Η συνέντευξη-αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους «Financial Times» προκάλεσε σφοδρή κόντρα της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αφορμή στάθηκαν αναφορές του προέδρου της Ν.Δ. στη διαπλοκή, που αποσιωπήθηκαν από τη Ν.Δ., καθώς ο κ. Μητσοτάκης πιθανότατα θέλησε να αναφερθεί στον Ιβάν Σαββίδη, ουσιαστικά όμως «φωτογράφισε» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι... εξαφάνισε στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε

το απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο «ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι θα βάλει τέλος στη διαπλοκή πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας».

Η Κουμουνδούρου επισήμανε ότι η παράλειψη της Ν.Δ. έγινε «για να μη στενοχωρήσουν τους φίλους τους επιχειρηματίες και για να μη γελάει ο κόσμος. Το περίεργο θα ήταν να εννοεί πραγματικά ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή ο κ. Μητσοτάκης και να τολμά να το πει και μέσα στη χώρα» και με ειρωνική διάθεση ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Περιμένουμε βέβαια από τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη μιντιακού ομίλου και ποδοσφαιρικού σωματείου, να ανακαλέσει στην τάξη τον αρχηγό της Ν.Δ.».

Συστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για προσεκτικότερη ανάγνωση των «γαλάζιων» ανακοινώσεων έκανε το Μοσχάτο, απαντώντας ότι «αν τις διάβαζαν, θα έβλεπαν ότι στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ν.Δ. αναφέρεται επί λέξει ότι ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει "να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών"». Παράλληλα το Μοσχάτο κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για «το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη». «Αρες μάρες κουκουνάρες. Καλά ξεμπερδέματα με τους φίλους σας» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα