«Οχυρωμένη πόλη» η Θεσσαλονίκη για τις συγκεντρώσεις!

«Οχυρωμένη πόλη» η Θεσσαλονίκη για τις συγκεντρώσεις! 08.09.2018Παρασκήνιο

Δρακόντεια μέτρα στο κέντρο από σχεδόν 5.000 αστυνομικούς! Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 2 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Αλλη μια χρονιά χιλιάδες Θεσσαλονικείς θα είναι ξένοι στην ίδια

τους την πόλη. Ηδη από χθες το πρωί βρίσκονται σε ισχύ τα κυκλοφοριακά μέτρα της Τροχαίας, που προβλέπουν απαγόρευση στη στάση και τη στάθμευση, ακόμα και την κυκλοφορία σε δρόμους, ενώ λίγο μετά τις 6 το απόγευμα χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν στους δρόμους της πόλης για να διαδηλώσουν.

Η Θεσσαλονίκη άλλωστε θα θυμίζει φρούριο εξαιτίας των χιλιάδων αστυνομικών που θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να αξιοποιηθούν.

Ακόμη μία χρονιά, πάντως, δεν θα υπάρχει ενιαία συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΠΟΕ ΟΤΑ και ΕΔΟΘ δίνουν ραντεβού στις 18.00 στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΚΚΕ δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Λαϊκή Ενότητα κάνει κάλεσμα για σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στις 18.00 στην Καμάρα.

Την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν και αντιεξουσιαστές. Στις 19.00 χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου για να διαδηλώσουν πως «η Μακεδονία είναι ελληνική» και να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών (αναλυτικότερα, σελ. 3).

Η κυκλοφορία

Από τις 2 το μεσημέρι και σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής οδούς: Λ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Β. Ολγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Λευκό Πύργο), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι πλατεία Αγίας Σοφίας και περιμετρικά της πλατείας), Παύλου Μελά, Βενιζέλου. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις και οι πορείες, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη, Περιφερειακής Οδού, Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν), Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου, Λαγκαδά και Περιφερειακής Οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν επιτρέπονται η στάση και η στάθμευση σε δεκάδες δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα