ΟΑΕΔ: Δουλειά για 16.000 ανέργους!

ΟΑΕΔ: Δουλειά για 16.000 ανέργους!15.01.2019Επιχειρήσεις

Ερχονται τρία προγράμματα (έως το τέλος Μαρτίου) για άτομα έως 29 ετών. Ποιες είναι οι προς κατάρτιση ειδικότητες

Τρία νέα προγράμματα για 16.000 ανέργους, συνολικά, ηλικίας έως 29 ετών, αναμένεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ μέχρι και τον Μάρτιο. Το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να

αρχίσει το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης 3.000 ανέργων, ηλικίας από 24 έως 29 ετών, σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, με έμφαση σε ειδικότητες που αφορούν την ανάπτυξη λογισμικού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθμισης της οικονομίας, καθώς και του παραγωγικού μετασχηματισμού της.

Επίσης, έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να αρχίσει ακόμη ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση συνολικά 10.000 ανέργων, απόφοιτων Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει κατάρτιση, πρακτική αλλά και πιστοποίηση των συμμετεχόντων στους τομείς της μεταποίησης, της κυκλικής οικονομίας και της αγροδιατροφής. Πιο αναλυτικά, βασικός σκοπός του είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας που εμφανίζουν σημαντικές επιδόσεις σε επίπεδο εξωστρέφειας και προοπτικών ανάπτυξης.

Το επόμενο από τα τρία επικείμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ αναμένεται να αρχίσει το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αφορά 3.000 άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας από 22 έως 29 ετών (απόφοιτοι σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης). Οι άνεργοι οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει μοριοδότησης θα καταρτιστούν σε κλάδους αιχμής. Ανάμεσα στις ειδικότητες στις οποίες θα καταρτιστούν -και θα πιστοποιηθούν- είναι η διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, η διοίκηση των πολιτιστικών οργανισμών, το μάρκετινγκ των πολιτιστικών οργανισμών, η συμβουλευτική σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, καθώς και το ευαίσθητο θέμα της αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα