Ο βρόμικος πόλεμος (και από εισαγγελείς) στους υποθηκοφύλακες. Αποκαλύψεις προσεχώς

Ο βρόμικος πόλεμος (και από εισαγγελείς) στους υποθηκοφύλακες. Αποκαλύψεις προσεχώς18.07.2018Παρασκήνιο

Νέα έρευνα της «δημοκρατίας» ρίχνει φως στον άγριο πόλεμο με την κτήση της γης

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ίδρυση ενός νέου δημόσιου φορέα με την επωνυμία Ελληνικό Κτηματολόγιο, στον οποίο θα απορροφηθούν τόσο η Εθνικό Κτηματολόγιο και Κτηματογράφηση (ΕΚΧΑ) όσο και τα υποθηκοφυλακεία

της χώρας, και τον οποίο προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν ξέρουμε πόσο απασχόλησε η είδηση τους πολίτες της χώρας. Σίγουρα θα επέφερε μεγάλη ταλαιπωρία σε κάποιους, καθώς αμέσως μετά οι άμισθοι υποθηκοφύλακες άρχισαν αποχή διαρκείας, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο νόμο, ο οποίος τους «μεταμόρφωνε» σε δημοσίους υπαλλήλους. Πολλά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την αποχή των υποθηκοφυλάκων «βραδυφλεγή βόμβα». Τους κατηγόρησαν ότι βάζουν φρένο στην «ταχεία ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων» και επομένως στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Είπαν ότι μοναδικός στόχος τους ήταν να διασώσουν τα δικαιώματα της συντεχνίας τους και, φυσικά, τα οικονομικά συμφέροντά τους, καθώς υποτίθεται ότι κερδίζουν τεράστια ποσά από τη μεταγραφή κάθε ακινήτου.

Μάλιστα, όταν οι άμισθοι υποθηκοφύλακες κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κηρυχθεί ο σχετικός νόμος αντισυνταγματικός, τα πράγματα αγρίεψαν. Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για «φέουδο» που προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιά στην πρόοδο. Αλλοι, πάλι, υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε το υπουργείο Περιβάλλοντος να αποφασίσει να τους προσλάβει στην Ελληνικό Κτηματολόγιο, καθώς η απόφαση αυτή γύρισε μπούμερανγκ.

Και καθώς η επίθεση ήταν από τις πιο δριμείες που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, έμοιαζε δηλαδή με αυτές που εξαπολύονται μονάχα από τεράστια οικονομικά συμφέροντα, αποφασίσαμε να το ψάξουμε. Γιατί, άραγε, πρέπει να εξαφανιστούν από τον χάρτη οι άμισθοι υποθηκοφύλακες της χώρας; Γιατί ξάφνου αποφασίσαμε ότι είτε δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είτε πληρώνονται εξωφρενικά γι' αυτήν; Οσα ανακαλύψαμε είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Στη μεγάλη έρευνα, που θα αρχίσει να δημοσιεύει από την ερχόμενη Κυριακή η «δημοκρατία», θα φωτίσουμε το σκοτεινό σχέδιο εξόντωσης των υποθηκοφυλάκων, στο οποίο δυστυχώς μετέχουν εξαιρετικά πρόθυμοι κρατικοί λειτουργοί αλλά και εισαγγελείς, που παραβίασαν τον όρκο τους να προστατεύσουν το Σύνταγμα και το δημόσιο συμφέρον. Θα αποκαλύψουμε τον βρόμικο πόλεμο στο παρασκήνιο, που οδηγεί στην απώλεια ελέγχου από ανεξάρτητο θεσμό της κτήσης της γης, ακόμη και της δημόσιας. Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το θέμα είναι τεράστιοι. Αγγίζουν ακόμη και τα εθνικά συμφέροντά μας. Γι' αυτό και πρέπει να μας απασχολήσει όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα