Ο Βαλυράκης νοικιάζει τη βίλα του 1.138 € τη μέρα

Ο Βαλυράκης νοικιάζει τη βίλα του 1.138 € τη μέρα03.08.2018Πρόσωπα

Ο πρώην υπουργός Αμυνας του ΠΑΣΟΚ ακολούθησε το... επιχειρηματικό παράδειγμα των Βαρουφάκη, Ραγκούση

Ενας ακόμα πρώην υπουργός βγάζει το σπίτι του στο... σφυρί, αγωνιζόμενος για την επιβίωση στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Μετά τους Γιάνη Βαρουφάκη και Γιάννη Ραγκούση, τώρα και ο Σήφης Βαληράκης αποφάσισε να επενδύσει στα ακίνητα και συγκεκριμένα να νοικιάσει το πολυτελές εξοχικό του στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Η εντυπωσιακή βίλα με πισίνα, μοναδικά έργα τέχνης και μοντέρνα διακόσμηση ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και τη σύζυγό του Μίνα, οι οποίοι κατά το παρελθόν την επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα και διέμεναν σε αυτή για μεγάλο διάστημα του χρόνου. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το ζεύγος νοικιάζει το εξοχικό του σπίτι μέσω της πλατφόρμας Airbnb προς 1.138 ευρώ τη βραδιά.

Εάν μάλιστα ο επισκέπτης τού προκαλέσει φθορές, τότε θα πληρώσει αποζημίωση που αγγίζει ακόμη και τα 4.180 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη είναι ζωγράφος και έργα της διακοσμούν το εσωτερικό του σπιτιού.

«Ζωγράφιζα για χρόνια στον υπόγειο χώρο κάτω από το σπίτι μου, ένα υπέροχο loft στον Χολαργό, όπου μπορούσα να συγκεντρωθώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να ζωγραφίσω και δίπλα στη θάλασσα, στο σπίτι μου στην Ερέτρια ή στη Φλωρεντία» έχει δηλώσει σχετικά κατά το παρελθόν η κυρία Βαλυράκη.

Ομως, και οι άλλοι πρώην υπουργοί κατά τα προηγούμενα τουλάχιστον χρόνια έθεσαν προς ενοικίαση εντυπωσιακά ακίνητα, προκαλώντας σχόλια, ερωτήματα αλλά και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Η «Daily Mail», για παράδειγμα, το 2015 είχε σχετικό αφιέρωμα στον Γιάνη Βαρουφάκη, γράφοντας: «Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοφλήσετε τα χρέη σας! Ο “σοσιαλιστής της σαμπάνιας” υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας νοικιάζει την πολυτελή εξοχική κατοικία του 5.000 ευρώ την εβδομάδα!». Πρόκειται για ένα 170 τετραγωνικών μέτρων πολυτελές πετρόκτιστο σπίτι, με πισίνα υπερχείλισης.

Επίσης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στον Κώστο Πάρου, προσπαθώντας να προσελκύσει ενοικιαστές για την υπερπολυτελή του βίλα στον ταξιδιωτικό ιστότοπο Booking.com.

Keywords