Ο Τραμπ θεωρεί τους 3.000 νεκρούς στο Πουέρτο Ρίκο... μη αναγνωρισμένη επιτυχία

Ο Τραμπ θεωρεί τους 3.000 νεκρούς στο Πουέρτο Ρίκο... μη αναγνωρισμένη επιτυχία 13.09.2018Πρόσωπα

Την ώρα που οι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένουν με τρόμο την άφιξη του γιγάντιου τυφώνα Φλόρενς, νέες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ έχουν προκαλέσει τεράστια οργή, ακόμα και μεταξύ των μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ

δήλωσε υπερήφανος για τον τρόπο που αντέδρασαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες του στην κρίση που προκάλεσε πέρυσι στο Πουέρτο Ρίκο ο τυφώνας Μαρία, κάνοντας λόγο για μια «μη αναγνωρισμένη επιτυχία» της κυβέρνησής του.

Τα λόγια του Αμερικανού προέδρου ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών, καθώς το πέρασμα του τυφώνα Μαρία άφησε πίσω του σχεδόν 3.000 νεκρούς, ενώ έναν χρόνο αργότερα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως στο νησί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες, 8% των πολιτών έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το Πουέρτο Ρίκο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ελλιπούς υγειονομικής φροντίδας.

Ο Ρικάρντο Ροσέλο, κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, επέκρινε έντονα τις δηλώσεις του Τραμπ, ενώ η δήμαρχος της πρωτεύουσας Σαν Χουάν δήλωσε εξοργισμένη. «Λυπάμαι, κύριε, ντροπή σας» είπε στο CNN η Κάρμεν Γιουλίν Κρους.

«Αν πιστεύει (ο Τραμπ) ότι 3.000 άνθρωποι που πεθαίνουν επί των ημερών του είναι μια παραγνωρισμένη επιτυχία, κανείς δεν θα του πλέξει το εγκώμιο. Γιατί πρόκειται για μια αποτρόπαιη πράξη αμέλειας από την πλευρά της κυβέρνησής του» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα