Ο Μ. Ψύλος στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων ειδήσεων

Ο Μ. Ψύλος στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων ειδήσεων24.09.2018Πρόσωπα

Ολοκληρώθηκε η ετήσια σύνοδος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ), που διεξήχθη στη Βαρσοβία.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, τα μέλη της ΕΑΝΑ εξέλεξαν νέο πρόεδρο της Συμμαχίας τον Πέτερ Κροπς (φωτό), πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων DPA, ο οποίος θα έχει διετή θητεία.

Στη θέση του γενικού γραμματέα με τριετή θητεία εξελέγη ο

Αλεξάντρου Τζιμπόι, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Ρουμανίας AGERPRES. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξελέγησαν ο Γίρι Μάιστρ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Τσεχικού Πρακτορείου Ειδήσεων CTK, και ο Μιχάλης Ψύλος, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπως και ο Κλέμενς Πιγκ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων APA, ο οποίος θα υπηρετήσει το διοικητικό συμβούλιο για ακόμη μια διετία.

Η ΕΑΝΑ ιδρύθηκε στις 21 Αυγούστου 1956 στο Στρασβούργο. Το φόρουμ αριθμεί 32 μέλη-πρακτορεία ειδήσεων που προωθούν και σέβονται τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας, την πρόσβαση στην ποιοτική πληροφορία, την τεχνολογική ανάπτυξη των μέσων και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, την ελευθερία του Τύπου. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκλεγώ μέλος της ΕΑΝΑ. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα θέματα που αφορούν τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πνευματικά δικαιώματα» δήλωσε ο Μ. Ψύλος. Ο τελευταίος πρόεδρος του ΑΠΕ που μετείχε στην ΕΑΝΑ ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο οποίος διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου την περίοδο 1998-2000 και πρόεδρός της την περίοδο 2000-2002.

Keywords
Τυχαία Θέματα