«Βόμβα» Θεοχαρόπουλου: Πήγαν να με εξαγοράσουν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

«Βόμβα» Θεοχαρόπουλου: Πήγαν να με εξαγοράσουν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας21.01.2019Παρασκήνιο

Προς διάλυση οδεύει (τώρα) και το ΚΙΝ.ΑΛ. • Η Φώφη έθεσε τον Θεοχαρόπουλο εκτός Κ.Ο. για το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εμφύλιος στους Παπανδρέου

Με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έβαλε και τυπικά το όνομά του στον κατάλογο των προθύμων με τους οποίους η κυβέρνηση θέλει να κυρώσει τη συμφωνία προδοσίας της Μακεδονίας.

Από την Κεντρική Επιτροπή της

ΔΗΜ.ΑΡ. έριξε πάντως και τη «βόμβα» πώς επιχειρήθηκε η δωροδοκία του από το ΚΙΝ.ΑΛ. «Μου είπαν να καταψηφίσω για να μπω επικεφαλής στο Επικρατείας» είπε.

Το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμα του επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ. και άλλα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ., όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός, θεωρείται πιθανό, προκαλώντας πονοκέφαλο στη Φώφη Γεννηματά, η οποία διαμήνυσε πως το Κίνημα θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξήγγειλε έκτακτο συνέδριο τον Μάρτιο σε μία προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών.

Ηδη διαγράφηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ. ο Θ. Θεοχαρόπουλος και αντικαταστάθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής από τον Κώστα Σκανδαλίδη. Σημειώνεται πως η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. αποφάσισε το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών με 29 ψήφους υπέρ, 22 να προκρίνουν τη λύση της αποχής και δύο λευκά.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου μπορεί να λύνει τα χέρια της Φ. Γεννηματά όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά αυτό επισκιάζεται από τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του αδελφού του Νίκου. «Εχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝ.ΑΛ. για τη μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο» δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου.

----

Ποτάμι: Και δημοσίως τα εσωκομματικά... μαχαιρώματα

Ακόμη ένα βήμα προς τη διαφαινόμενη διάλυση του Ποταμιού έγινε το Σάββατο, αφού οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς προαναγγέλλουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από το κόμμα και τα εσωκομματικά... μαχαίρια βγαίνουν πλέον και δημοσίως.

Μόλις μία ημέρα μετά την ομόφωνη απόφαση των βουλευτών του Ποταμιού, όπως προέκυψε από τη σύγκληση της Κ.Ο., με κοινή ανάρτησή τους στο facebook οι Γρ. Ψαριανός και Γ. Αμυράς δηλώνουν την απόλυτη διαφωνία τους με τη στάση του κόμματός τους στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταλήγοντας ότι «διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με το Ποτάμι». Μάλιστα ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας, άφησε υπονοούμενα με ανάρτησή του στο twitter για την αλλαγή της σύνθεσης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, με στόχο να περάσουν οι Πρέσπες με πλειοψηφία και να φτάσουν στην Ολομέλεια.

Στο θέμα παρενέβη και ο Πάνος Καμμένος, καταγγέλλοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από το Ποτάμι: «Αντικαθιστούν Ψαριανό με Μαυρωτά στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας για να περάσει η συμφωνία» ανέφερε.

Την ίδια ώρα ο Σπύρος Λυκούδης, εξηγώντας την απόφασή του να υπερψηφίσει τη συμφωνία, υποστήριξε: «Αν παρέμενε η κατάσταση όπως είναι μέχρι τώρα, όλος ο πλανήτης να λέει τα Σκόπια “Μακεδονία”, θα ήταν χειρότερα».

----

Πανηγυρισμοί από Κοτζιά και Ντιμιτρόφ

«Πολύ σπουδαία για να αποτύχει» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, προσδοκώντας την επικύρωσή της και από την ελληνική Βουλή. «Η Μακεδονία έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας αυτού του ζητήματος για την ονομασία» σημείωσε, ενώ ήρθε να τον... σιγοντάρει με δήλωσή του και ο Νίκος Κοτζιάς: «Η Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει αναβάθμιση της Ελλάδας και της διπλωματίας της, και ανάδειξή τους σε πρωταγωνιστή στην ευρύτερη περιοχή» σημείωσε προκλητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα