Ο Γαβρόγλου πάλι... παίζει: Προτείνει να αρχίζουν τα σχολεία στις εννέα το πρωί!

Ο Γαβρόγλου πάλι... παίζει: Προτείνει να αρχίζουν τα σχολεία στις εννέα το πρωί!07.08.2018Πρόσωπα

Σκέφτεται σοβαρά (λέει) τα μαθήματα να αρχίζουν 45 λεπτά αργότερα!

Στις... σκέψεις του για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα δημοτικά, στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου (φωτό). Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο τα μαθήματα να αρχίζουν

στις 9.00 το πρωί και όχι στις 8.15, όπως ισχύει σήμερα.

Χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κανένας σχεδιασμός προς αυτήν την κατεύθυνση, ο υπουργός Παιδείας πέταξε μια «βόμβα», αναφερόμενος σε μια αλλαγή που, σε περίπτωση που γίνει πράξη, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με την Παιδεία, στους γονείς αλλά και στα ίδια τα παιδιά.

Ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για έναν «προβληματισμό που τον συζητάμε πολύ σοβαρά, τον μελετάμε, είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο. Μήπως τα σχολεία άρχιζαν 9.00 το πρωί αντί 8.15;», ενώ σημείωσε ότι αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί και διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο ευνοεί πάρα πολύ τα παιδιά και βεβαίως τις οικογένειες. Πολλοί γονείς έρχονται από τις 7.30 και αφήνουν τα παιδιά τους, προφανώς αν τα μαθήματα ξεκινούν στις 9.00 αυτή η ζώνη θα επεκταθεί. Οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο σε αυτή τη ζώνη δραστηριοτήτων που υπάρχει ήδη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Επίσης, τόνισε πως ακόμη ένα πρόβλημα είναι ότι «οι περιφέρειες και πολλοί δήμοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών. Πρόκειται για συμβάσεις που έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό και αφορούν και τη φετινή σχολική χρονιά. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί πρόκειται για ένα οργανωτικό χάος.

Η αλλαγή αυτή εξετάζεται και για παιδαγωγικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους. Είναι ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται σε πολλές χώρες. Φυσικά, αυτό δεν θα πρέπει να θίξει σε καμία περίπτωση τους γονείς που εργάζονται».

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα