Ο ανθέλληνας Βέμπερ έκανε κωλοτούμπα για το Grexit

Ο ανθέλληνας Βέμπερ έκανε κωλοτούμπα για το Grexit24.04.2019Πρόσωπα

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με το ΕΛΚ είπε ότι έδωσε μεγάλη μάχη (;) για να μη φύγει η Ελλάδα από την Ε.Ε.

Πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να κρύψει τα ανθελληνικά συναισθήματά του ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με τη στήριξη του ΕΛΚ. Ο Βαυαρός πολιτικός, που βρέθηκε χθες στη χώρα μας, απ' όπου ξεκίνησε την τελική

προεκλογική καμπάνια του προς την 26η Μαΐου, από τη Νεμέα -την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- ρωτήθηκε για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το... παρελθόν του.

Κάνοντας το μαύρο άσπρο, ο κ. Βέμπερ απάντησε ότι ο ίδιος μαχόταν απέναντι σε όσους έλεγαν ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. «Δίνω αγώνα για μια ισχυρή Ευρώπη, πιστεύω στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στους ισορροπημένους προϋπολογισμούς και δεν πιστεύω ότι το μεγαλύτερο χρέος οδηγεί σε μεγαλύτερη ανάπτυξη» πρόσθεσε.



Μάλιστα, όπως είπε, «βλέπω τον εαυτό μου ως διάδοχο του Γιούνκερ, που άλλαξε τη μέθοδο (σ.σ.: της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα) σε πιο πολιτική και ανέλαβε ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις». Οι κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ ρωτήθηκαν και για τις διαφορετικές θέσεις τους όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της Ν.Δ. για το θέμα».

Στην επίθεση

Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα. Εμείς στο ΕΛΚ λέμε πάντα την αλήθεια και δεν υποσχόμαστε πολλά. Η Ν.Δ. δεν είπε ποτέ στους ανθρώπους κάτι που δεν μπορεί να κάνει».

Νωρίτερα οι δύο άνδρες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Βέμπερ, που περιέγραψε το όραμά του για την Ε.Ε. της «επόμενης μέρας». Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Μάνφρεντ Βέμπερ «φίλο της Ελλάδας» και εκτίμησε πως αυτός θα στηρίξει το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. προκειμένου «να μειωθούν τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα