Ο... Αϊ-Νικόλας «καίει» τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο... Αϊ-Νικόλας «καίει» τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής 24.04.2018Πρόσωπα

Οι αντιδράσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για την κακοδαιμονία που πλήττει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την πλέον εύρωστη οικονομικά επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εντείνονται.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας «New York Post», «Μεγάλο ελληνορθόδοξο φιάσκο» («A big, fat Greek

Orthodox fia$co»), που χαρακτηρίζει «μνημείο κακοδιαχείρισης» την ανέγερση του εθνικού μνημείου του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο μηδέν», μόνο τιμητικός δεν είναι για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και όσους διαχειρίστηκαν την ανέγερση του ναού.

Στο κάδρο των ευθυνών έχει μπει για τα καλά ο κ. Δημήτριος, την ώρα που ο διαχειριστικός έλεγχος για τα οικονομικά τόσο του ναού όσο και της Αρχιεπισκοπής συνολικά καθυστερεί, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι φωνές αντίδρασης στην ομογένεια και στο ευρύτερο ελληνικό λόμπι. Κανένας δεν προσάπτει αιτιάσεις οικονομικής διασπάθισης στον γηραιό και σεβαστό Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, όμως η κινητοποίηση των τοπικών δικαστικών και φορολογικών Αρχών της Νέας Υόρκης δείχνει ότι οι αποκαλύψεις μπορεί να προκαλέσουν τριγμούς και να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.

Η πίεση προς τον κ. Δημήτριο έρχεται όχι μόνο από το εσωτερικό της Αρχιεπισκοπής, αλλά πλέον και από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου. Ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται ότι είναι προβληματισμένος, καθώς δεν θέλει να «αδειάσει» έναν από τους σημαίνοντες ιεράρχες του θρόνου. Ομως, το πλήρωμα του χρόνου για τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που είναι και συνοδικός, μάλλον έρχεται. Μπορεί το σενάριο που είχε κυκλοφορήσει περί ανύψωσής του στη Γεροντική και τιμητική Μητρόπολη Ηρακλείας να διαψεύδεται, αλλά όλα φαντάζουν πιθανά μέσα στους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα