Ν. Κοτζιάς: Ο (αλαζών) μικρός Στάλιν εκτός ελέγχου

Ν. Κοτζιάς: Ο (αλαζών) μικρός Στάλιν εκτός ελέγχου14.05.2019Πρόσωπα

Ο πρώην υπουργός έβρισε πολίτες που τον αποδοκίμασαν στο Μόναχο

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας-προδοσίας των Πρεσπών ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζει την μήνιν των πολιτών όπου σταθεί και όπου βρεθεί, εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας. Μη έχοντας επιχειρήματα για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επιδίδεται σε φασιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας ακόμη και λεξιλόγιο πεζοδρομίου

για να απαντήσει στην κριτική την οποία δέχεται.

Λέξεις όπως «είσαι χουντικός», «φασισταριό» και «βούλωσέ το και άκου...» χρησιμοποίησε σε εκδήλωση στη Γερμανία για να αποκρούσει τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων που δέχτηκε από ομογενείς για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Επεισόδιο

Η υπογραφή του κ. Κοτζιά (και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) στη συμφωνία-προδοσία των Πρεσπών, την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει ως θετική για την Ελλάδα, όταν οι Σκοπιανοί έχουν ξεσαλώσει ύστερα απ' αυτήν και προβαίνουν σε άκρατο αλυτρωτισμό, είναι γνωστή. Γίνεται όμως ξεκάθαρη πλέον και η συμπεριφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών όταν καλείται να διαχειριστεί τις αντιδράσεις του κόσμου γι' αυτή την πολιτική πράξη του.

Σε εκδήλωση στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου ήταν παρόντες ομογενείς και εκπρόσωποι μακεδονικών σωματείων, ο ομιλητής Ν. Κοτζιάς δέχτηκε την έντονη κριτική και τις διαφωνίες από πολλούς εκ των παρευρισκομένων. Και τότε αντέδρασε με οξύτητα ή με αλαζονικό και φασιστικό τρόπο, θα μπορούσε να πει κανείς. Απευθύνθηκε συγκεκριμένα κατά ορισμένων χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς», ενώ ειδικά με έναν από τους διαμαρτυρομένους που τον διέκοπτε συνεχώς, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, του τύπου «άκου, χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα;»!

Τελικά, η ένταση εκτονώθηκε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρομένους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα. Σε κάποιο σημείο μάλιστα του έντονου καβγά με τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση ο κ. Κοτζιάς ακούγεται να λέει «με απείλησες», χωρίς να διευκρινίζεται ή να προκύπτει από το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ποια ακριβώς ήταν η απειλή. Κάποιοι αναφέρουν πως ο διαμαρτυρόμενος είπε «...κρεμάλες». Εκείνο που σοκάρει, όμως, είναι η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο κ. Κοτζιάς, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει σε πολιτικό πρόσωπο και ειδικά στον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Το γεγονός ότι εκπαραθυρώθηκε από την κυβέρνηση με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, παρότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπερασπίζονται και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, και η ανησυχία του ότι πιθανόν να μην είναι και πάλι βουλευτής, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ελαφρυντικά για την απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του απέναντι σε πολίτες, οι οποίοι ευλόγως ανησυχούν.

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Κοτζιάς απαντά σε όσους χαρακτηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών εθνικά επιζήμια και προδοτική αποκαλώντας τους «χουντικούς» και «φασίστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα