Μυτιλήνη: Θράσος ανεγκέφαλων που διαδήλωσαν ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών

Μυτιλήνη: Θράσος ανεγκέφαλων που διαδήλωσαν ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών16.03.2020Άρθρα

Στον… βρόντο πήγαν οι αυστηρές συστάσεις της κυβέρνησης για αποφυγή των συγκεντρώσεων...

... καθώς ανεγκέφαλοι διαδηλωτές στη Μυτιλήνη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία εν μέσω της επέλασης του

κορονοϊού!

Συγκεκριμένα η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου ενάντια στα Κέντρα Κράτησης έκρινε… σκόπιμο (!) το μεσημέρι του Σαββάτου να διοργανώσει συγκέντρωση και πορεία στην πρωτεύουσα του νησιού, αγνοώντας επιδεικτικά τις οδηγίες για αυτοπεριορισμό και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων πολιτών! Μάλιστα η πομπή των διαδηλωτών πέρασε μέσα από την κεντρική αγορά της πόλης, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν δίστασαν να επιτεθούν με βρισιές σε βάρος καταστηματαρχών που αντιδρούσαν, υπενθυμίζοντάς τους τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού.

Την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και ήδη τέσσερις συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, οι αλληλέγγυοι σφυρίζουν αδιάφορα, αποφασίζοντας ότι είναι η κατάλληλη ώρα να διαδηλώσουν για τα δικαιώματα των μεταναστών!

Την ίδια ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Παντελής Βουρλής απηύθυνε έκκληση στους πολίτες του βορείου Αιγαίου, ζητώντας «να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας».

Συναυλία

Με αντίστοιχη ανευθυνότητα, που υπό τις παρούσες συνθήκες εγκυμονεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές, ενώ συνιστά ποινικό αδίκημα, μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή πραγματοποίησαν… συναυλία στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων! Εκπληκτοι όσοι πολίτες έτυχε να περνούν από την πλατεία Αναλήψεως το βράδυ του Σαββάτου διαπίστωσαν πως η προαναγγελθείσα συναυλία διεξήχθη κανονικά και, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η άδεια για τη διεξαγωγή της είχε ανακληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου!

Η απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων για την προστασία από τον φονικό ιό φαίνεται ότι δεν συγκινεί τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ όσο το Μεταναστευτικό, αφού η ευαισθησία τους εξαντλείται στα δικαιώματα των παράνομων αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας, και όχι στο κρίσιμο ζήτημα της δημόσιας υγείας, που μας αφορά όλους.

Την ίδια ώρα πάντως στην αναστολή όλων των δραστηριοτήτων του στην κατάληψη ΒΟΞ προχωρά ο Ρουβίκωνας, που για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό καθιστά το κτίριο μη προσβάσιμο στο κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυτιλήνη, Θράσος,mytilini, thrasos