«Μόνη καθαρή λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές»

«Μόνη καθαρή λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές»15.01.2019ΝΔ

Εκκληση Μητσοτάκη στους διεκδικούμενους βουλευτές να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και ζημιώνει τον τόπο, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά προς τους «διεκδικούμενους» βουλευτές, τους οποίους κάλεσε «να το σκεφτούν, ώστε η κυβέρνηση να μη φτάσει τους 151 στην ψηφοφορία

της Τετάρτης», τονίζοντας ότι η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αρκέστηκε να μιλήσει για «σκηνοθετημένο διαζύγιο» που βολεύει τους κ. Τσίπρα και Καμμένο, εκτιμώντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν, απλά συγχωνεύτηκαν».

«Θα εξακολουθώ να αποκαλώ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για «βαθιά ηθική έκπτωση της πολιτικής ζωής» και σημείωσε ότι «το ψέμα, ο κυνισμός και η εθνική ταπείνωση συνδέουν τον κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο».

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην πρόσκληση-πρόκληση του κ. Καμμένου να δεσμευτεί ότι η Ν.Δ. δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, περιέγραψε -χωρίς να το αναφέρει ευθέως- ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και εστίασε στο ζήτημα της ταυτότητας και της γλώσσας, λέγοντας: «Αν συμφωνούσαμε ότι θα λέγονταν Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής και ότι η ταυτότητα και η γλώσσα θα ήταν η μακεδονική, δεν θα μου άρεσε». Ως προς την επόμενη μέρα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για διαπραγμάτευση από την αρχή, αν δεν κυρωθεί η συμφωνία, περιγράφοντας ως ασφυκτικά τα περιθώρια για διορθωτικές αλλαγές αν τα Σκόπια πάρουν το εισιτήριο ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ως προς τα ανοίγματα του κ. Τσίπρα στην Κεντροαριστερά, ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε ότι στόχος της Ν.Δ. είναι να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο με το διακύβευμα «να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, η Ν.Δ. διέγραψε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου Βασίλη Πατουράκη λόγω της στήριξής του στον Κώστα Μουτζούρη, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ τοποθετείται ο Γιάννης Μάρκου.

ΝΔ: «Το πιο... μαϊμού διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ»

Η Ν.Δ. οξύνει με συντονισμένα πυρά την αντεπίθεσή της για να απαξιώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Τα «γαλάζια» στελέχη με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζουν τον πόλεμο φθοράς κατά του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα, εγκαλώντας τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. επειδή δεν διαγράφει τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι. Στη Ν.Δ. κάνουν λόγο για «a la carte» αντιμετώπιση των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. από τον κ. Καμμένο με στόχο την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Τον τόνο του ανηλεούς αυτού βομβαρδισμού από πλευράς Ν.Δ. δίνουν τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

«Βιώνουμε το πιο στημένο, το πιο “μαϊμού”, το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ, όχι μόνο πολιτικά αλλά και κινηματογραφικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη, επεξηγώντας ότι «ο κ. Καμμένος κρατά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ώστε να έχει ως αρχηγός όλα τα προνόμια. Και ο κ. Τσίπρας, σε συμφωνία με τον κ. Καμμένο, διατηρεί την πλειοψηφία και τη δυνατότητά του να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για «σκηνοθετημένο, πέτσινο και όχι πραγματικό διαζύγιο» μεταξύ των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Σε αυτό το πλαίσιο για τη Ν.Δ. η διήμερη διαδικασία στη Βουλή αντιμετωπίζεται ως μια «παρωδία» του κοινοβουλευτικού βίου, θέτοντας εκ νέου ζήτημα εκλογών. «Δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα με αυτήν την πολιτική ρευστότητα και με αυτό το κλίμα. Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό» ανέφερε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα