Μήνυμα στους δικαστές για «πόθεν έσχες»!

Μήνυμα στους δικαστές για «πόθεν έσχες»!10.10.2018ΠρόσωπαΔικαστικά

Τι είπε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Eπιτροπή της Βουλής

Μήνυμα σε όλους τους υπόχρεους υποβολής «πόθεν έσχες» και κυρίως στους δικαστές και τους εισαγγελείς, ότι όποιος δεν έχει τίποτα να κρύψει δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται με το νέο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για το νομοσχέδιο, με το οποίο, μεταξύ

άλλων, τα «πόθεν έσχες» των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών θα ελέγχονται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ανέφερε ότι πρόκειται αφενός να καλύψει την απαίτηση για πλήρη διαφάνεια στον δημόσιο βίο και αφετέρου να επιφέρει ισονομία για όλους και για όλα. Οπως εξήγησε, η κυβέρνηση έλαβε υπόψη για το νομοσχέδιο την απόφαση του ΣτΕ, «χωρίς όμως να απεμπολήσει τα δικαιώματά της ως προς τη νομοθετική διαδικασία, όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα, τη διάκριση των εξουσιών και τη λαϊκή κυριαρχία».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε όλες τις πλευρές να βάλουν τέλος στην αντιπαράθεση που είχαν προκαλέσει οι προηγούμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» και από δικαστές και εισαγγελείς, προτρέποντας τα κόμματα να μην καθοδηγούνται από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η απάντηση για την Proton Bank

Keywords
Τυχαία Θέματα