Μήνυμα ΔΝΤ προς Βερολίνο: Ελάφρυνση χρέους ή φεύγουμε!

Μήνυμα ΔΝΤ προς Βερολίνο: Ελάφρυνση χρέους ή φεύγουμε!18.05.2018Πρόσωπα

Αν δεν γίνει ελάφρυνση χρέους, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, είναι το ευκρινές μήνυμα που έστειλε στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος...

...ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης «είναι η τελευταία ευκαιρία» για να λάβει η Ευρώπη

τις αποφάσεις της για το χρέος.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, o κ. Ψαλιδόπουλος επισήμανε ότι η μη ενεργοποίηση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν σημαίνει ταυτόχρονα και την αποχώρησή του από την Ελλάδα, αφού υπάρχει η προοπτική της λειτουργίας του ως τεχνικού συμβούλου. «Το Ταμείο θα είναι παρόν, καθώς δεν είναι οργανισμός που δρα ανεξάρτητα από τη θέληση των μελών του» είπε, εξηγώντας πως συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα του ESM.

Tο «μάτι και το αυτί» του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις, όπως αυτοσυστήθηκε, αναφέρθηκε μάλιστα και στο χρέος, το οποίο θεωρείται βιώσιμο μόνο έως το 2030, αφού από το 2030 και μετά είναι μη βιώσιμο, καθώς υπερτερούν οι αρνητικοί παράγοντες, όπως είπε. Μάλιστα, δεν αρνήθηκε πως το ΔΝΤ έχει κάνει λάθη, δίχως να αποκλείει το ενδεχόμενο ότι στο μέλλον θα ακολουθήσει στις ίδιες λανθασμένες πρακτικές, ενώ παραδέχτηκε ότι το Ταμείο στο παρελθόν έχει ζητήσει «παράλογα πράγματα» από την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα