Μια ντουζίνα Γεωργιανοί με λεία 10.000.000 ευρώ!

Οι φωτογραφίες των μελών της σπείρας που είχε ρημάξει τα σπίτια

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των μελών της πολυμελούς σπείρας Γεωργιανών, που λειτουργούσε στα πρότυπα της μαφίας και είχε διαπράξει πάνω από 174 διαρρήξεις αποκομίζοντας λεία μεγαλύτερη των 10.000.000 ευρώ! Πρόκειται για τα στοιχεία 12 εκ των 15 ατόμων (24 έως 61 ετών), που συνελήφθησαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία έγινε σε διάφορες περιοχές της Αττικής στις 11 Δεκεμβρίου.

Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί 90.000 ευρώ, οπλισμός, διαρρηκτικά εργαλεία, ασύρματοι και πανάκριβα αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια, με τα οποία επόπτευαν τις κοσμικές γειτονιές της Αττικής για να μην κινούν υποψίες.

Το σχέδιο

Αξιοσημείωτος, κατά την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, είναι ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν. Οι δράστες εξασκούνταν διαρκώς σε κλειδαριές για να βελτιώνονται στις… παραβιάσεις και παρακολουθούσαν επίμονα τις κατοικίες- στόχους σε βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, φροντίζοντας να βρίσκονται κοντά σε βασικούς οδικούς άξονες για να διαφεύγουν εύκολα. Προτού ξεκινήσει η διάρρηξη, βεβαιώνονταν ότι έχουν φύγει όλοι οι ένοικοι από το σπίτι, ενώ υποστηρικτική ομάδα τσιλιαδόρων, που ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με ασυρμάτους, «χτένιζε» τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα, σε ακτίνα έως και δύο χιλιομέτρων, και ειδοποιούσε για κινήσεις αστυνομικών ή τυχόν επιστροφή των ενοίκων!

Στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται ο 61χρονος εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο παρελθόν ήταν αρχηγός της γεωργιανής μαφίας στη Ρωσία (τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν).

Ο νονός διέμενε σε πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς είχε πυροβοληθεί από αντίπαλη μαφία στη Μόσχα. Είναι ο άνθρωπος που επέλεγε τους στόχους για διάρρηξη και μοίραζε τη λεία στους υπαρχηγούς και στα μέλη ανάλογα με τις ανάγκες τους. Το κύκλωμα παρέμενε αρραγές, ακόμη και στην περίπτωση συλλήψεων μελών του, καθώς κάλυπτε όλα τα έξοδα για τη νομική εκπροσώπησή τους, στήριζε οικονομικά τις οικογένειες των συλληφθέντων και στρατολογούσε νέα μέλη. Για την υπόθεση αναζητούνται επιπλέον 14 άτομα.

The post Μια ντουζίνα Γεωργιανοί με λεία 10.000.000 ευρώ! appeared first on ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα