Μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε... Τούμπα!

Μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε... Τούμπα!16.03.2018Παρασκήνιο

«Σφάχτηκαν» για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν. Φοβερές ατάκες!

Στη Βουλή «μετακόμισε» χθες η Τούμπα κατά τη διάρκεια της, κατά γενική ομολογία, «καφενειακού τύπου» συζήτησης των ερωτήσεων των Γιώργου Λαζαρίδη (ΑΝ.ΕΛ.) και Αριστείδη Φωκά (Ενωση Κεντρώων) στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αναφορικά με όσα θλιβερά συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αμφότεροι

οι Θεσσαλονικείς βουλευτές εμφανίστηκαν ως ένθερμοι θιασώτες του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, αποδεικνύοντας πως ορισμένοι τελικά είναι περισσότερο στρατευμένοι στις ομάδες στους και στους μεγαλομετόχους τους παρά στις ιδέες τους.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μάλιστα η επίθεση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στον κ. Βασιλειάδη, στον οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «επί υπουργίας σας ταυτίζεστε με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία», καλώντας τον να απαντήσει γιατί το «αθηνοκεντρικό σύστημα φοβάται τόσο πολύ τις ομάδες της Μακεδονίας», για να λάβει τη σκληρή απάντηση του υφυπουργού, που έκανε λόγο για «εμετικό, άθλιο και παραληρηματικό λόγο» από την πλευρά του βουλευτή, και τον κάλεσε να μη λέει αυτά που λέει «για να χαϊδέψει αφτιά».

Πάντως, ο υφυπουργός επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στους παράγοντες, λέγοντας πως «υπεύθυνοι της κακοδαιμονίας είναι όλοι όσοι βρίσκονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεών τους» δήλωσε, προειδοποιώντας ότι η δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην επισήμανση δε του κ. Φωκά ότι ο Ιβάν Σαββίδης ως επιχειρηματίας έχει προσφέρει πολλά στη Μακεδονία, τόνισε ότι κανείς δεν λέει το αντίθετο, ωστόσο αναρωτήθηκε: «Επειδή επένδυσε, αν κάνει κάτι έκνομο θα πετάξουμε αετό;». Πάντως το θέμα παραμένει σταθερά ψηλά στην πολιτική ατζέντα, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να ξεκαθαρίζει, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία φιλική σχέση με κανέναν επιχειρηματία, «αδειάζοντας» στην ουσία τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Θανάση Παπαχριστόπουλο για τα περί φιλικών σχέσεων με τον Ιβάν Σαββίδη. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου (ΣΥΡΙΖΑ), που έκανε λόγο για «συμβολική» ενέργεια από την πλευρά του Σαββίδη.

Κ. Κανάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα