Μέρα χαράς για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Πλατύ χαμόγελο είχε όλο το Σαββατοκύριακο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει μιας μεγάλης -για τον ίδιο- σημερινής γιορτής. Δεν είναι δα και πολλές οι χαρές που έχει γευτεί τον τελευταίο χρόνο. Γιατί η ματαιοδοξία του -ή, πιο σωστά, η φιλοδοξία ορισμένων συνεργατών του να «βολευτούν»- για μια θέση επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έσβησε, όταν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης έκρινε ως πιο κατάλληλο… τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Στη συνέχεια ναυάγησε το σχέδιο να εκβιάσει το Μαξίμου με την υποτιθέμενη στρατιά «φιλο-Σαμαρικών»

βουλευτών, που θα καθιστούσαν σχεδόν υποχρεωτική για τη Ν.Δ. την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς στάθηκε, μάλιστα, σχεδόν σε στάση προσοχής ενώπιον της επιλεγείσης -και πάλι ως πιο κατάλληλης- Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά τη δεξίωση εορτασμού της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου. Προφανώς, ο κ. Σαμαράς θα την αναγνωρίζει και ο ίδιος ως πολύ καταλληλότερη και άξια σεβασμού, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν εμφανιζόταν και πολύ συχνά στην Προεδρία για να τιμήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Κάρολο Παπούλια και τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Όσο για την υπόθεση Novartis, εξελίχθηκε (και θα συνεχίσει να εξελίσσεται) σε μπούμερανγκ για τον Αντ. Σαμαρά. Γιατί ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» Σάμπυ Μιωνή, τους «κοριούς» και την παρακρατική κασετολογία, τους λογαριασμούς εκατομμυρίων του φίλου του Κων. Χαΐτογλου και πολλά ακόμη που θα αποκαλυφθούν.

Όμως όλα αυτά δεν μετρούν σε μια μέρα γιορτής! Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των υψηλών επαφών του παγκοσμίως, προετοιμάζεται να σηκώσει το τηλέφωνο, να σχηματίσει τον διεθνή αριθμό κλήσης +352 και να ευχηθεί στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ για τα γενέθλια του άνδρα του Γκοτιέ Ντεστενέ. Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ντεστενέ γίνεται 41 ετών! Ο αρχιτέκτονας και «πρώτος κύριος» του Μεγάλου Δουκάτου μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Σαμαρά μετά την ξενάγηση που έκανε φέτος στο λουξεμβουργιανό πρωθυπουργικό ζεύγος την 1η Αυγούστου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι κ. Μπετέλ και Ντεστενέ είχαν και γεύμα με τον κ. Σαμαρά, στη διάρκεια του οποίου συζήτησαν, εκτός από τα πολιτικά θέματα, τις κοινωνικές σχέσεις στην Ελλάδα και τη στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας έναντι του γάμου των ομοφυλοφίλων και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Οι πληροφορίες που φέρουν τον κ. Σαμαρά -και σε αυτό το θέμα- να ακολουθεί την προσφιλή συνήθειά του, λέγοντας άλλα στους Ελληνες και άλλα στους ξένους συνομιλητές του, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα