Μέι και Μακρόν στέλνουν στρατεύματα κατά του Ασαντ

Μέι και Μακρόν στέλνουν στρατεύματα κατά του Ασαντ13.04.2018Ειδήσεις

Τους βασικούς υπουργούς της κάλεσε χθες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προκειμένου να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με ΗΠΑ και Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας,

μετά τη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε κατά αμάχων στην Ντούμα.

Η Μέι συγκάλεσε το «πολεμικό συμβούλιο» στην Ντάουνινγκ Στριτ έχοντας ήδη πάρει απόφαση να εγκρίνει την εμπλοκή της χώρας, χωρίς να θέσει το ζήτημα προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών της.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν βρίσκει σύμφωνο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπαϊν, που δήλωσε ότι προτού αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των βουλευτών. Τη Μέι ακολουθεί και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που δήλωσε ότι το Παρίσι θα λάβει τις αποφάσεις του «εν ευθέτω χρόνω».

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση ο Μακρόν είπε ότι υπάρχουν αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Aσαντ και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα. Πιο ψύχραιμη, η Γερμανίδα καγκελάριος Aνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επίθεση, «αν και πρέπει να ληφθεί υπόψη ένα ολοκληρωμένο φάσμα μέτρων για τη Συρία».

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις επεσήμανε ο γ.γ. του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι το πλέον απευκταίο σενάριο είναι η έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα