Ξαναχτύπησε ο «παράφρων» με τη βενζίνη!

Ξαναχτύπησε ο «παράφρων» με τη βενζίνη!13.04.2018Ρεπορτάζ

Πήγε να κάψει συμβολαιογράφο και δύο υπαλλήλους στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ
Ντόνια Κανιτσάκη

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, όταν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στο κέντρο της πόλης, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Φράγκων 12, εισέβαλε άντρας 62 ετών, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του μπουκάλια με βενζίνη.

Ο 62χρονος έβρεξε με τη βενζίνη δύο γυναίκες υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη

την ώρα στο γραφείο, καθώς και τον συμβολαιογράφο Νίκο Νικολάκη, με τον οποίο, όπως προέκυψε στη συνέχεια, είχε οικονομικές διαφορές. Οι δύο υπάλληλοι και ο συμβολαιογράφος έτρεξαν πανικόβλητοι και διέφυγαν από το γραφείο, ζητώντας βοήθεια και ειδοποιώντας την Αστυνομία.

Ο 62χρονος άντρας ταμπουρώθηκε στη συνέχεια στο συμβολαιογραφικό γραφείο και απειλούσε ότι θα πυρποληθεί. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβεστικά οχήματα και το ΕΚΑΒ, η οδός Φράγκων έκλεισε και το κτίριο εκκενώθηκε.
Ειδικοί διαπραγματευτές επί περίπου δύο ώρες προσπαθούσαν να πείσουν τον 62χρονο να παραδοθεί, κάτι που τελικά πέτυχαν.



Ωστόσο, λίγο προτού βγει από το συμβολαιογραφείο, ο δράστης άναψε φωτιά στον χώρο, με συνέπεια να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές, αφού κάηκε ένα χαλάκι και «άρπαξε» ένας καναπές, χωρίς ωστόσο ευτυχώς οι φλόγες να επεκταθούν, καθώς στο σημείο βρίσκονταν πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο δράστης οδηγήθηκε στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προκειμένου να ανακριθεί.

Το επεισόδιο δεν συνδέεται με υπόθεση πλειστηριασμού και, σύμφωνα με τον ίδιο τον δράστη αλλά και με τον συμβολαιογράφο, υπήρχε μεταξύ τους προηγούμενο. Εξάλλου, εξερχόμενος του κτιρίου, ο 62χρονος είπε: «Είναι απατεώνες, πήγαν να μου φάνε τα λεφτά».

Ο ίδιος απειλούσε το 2011 να αυτοπυρποληθεί για χρέη

Ο δράστης έχει προηγούμενο με το... πυρ. Πρόκειται για τον ίδιο άνδρα ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2011 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έξω από υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης, περιλούζοντας το σώμα του με βενζίνη.

Τότε, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών κατάφερε να σωθεί, ενώ η ενέργεια αυτή είχε καταγραφεί ζωντανά από ΜΜΕ. Σε δηλώσεις του αργότερα συνέδεσε την πράξη του με συσσωρευμένα χρέη που τον οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Τα αίτια για τη χθεσινή πράξη του φαίνεται ότι έχουν τη ρίζα τους σε οικονομικές διαφορές με τον συμβολαιογράφο από επιχειρηματική συνεργασία τους, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι «του έφαγαν τα λεφτά».
«Το επεισόδιο που έγινε στο γραφείο μου δεν έχει σχέση με πλειστηριασμούς. Υπήρχε μια ιδιωτική οικονομική διαφορά» δήλωσε ο συμβολαιογράφος Νίκος Νικολάκης.

Οπως πρόσθεσε, μπροστά στον κίνδυνο να υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, ο ίδιος και οι συνεργάτιδές του έφυγαν αμέσως μόλις βράχηκαν από τη βενζίνη και είναι ευτυχές ότι τελικά δεν υπήρξε θύμα. «Ευχαριστώ την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την κινητοποίησή τους» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα