Με το ίδιο νόμισμα

Με το ίδιο νόμισμα08.06.2018Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στο ΣΕΦ (71-66), ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε πίσω το πλεονέκτημα της έδρας από τον Ολυμπιακό

Από τη
Μαρία Τσίχλα

Ολα απ' την αρχή! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71-66 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ,

έκανε «break» στο «break» και πήρε πίσω το πλεονέκτημα της έδρας (1-1). Μπροστάρηδες για το «Τριφύλλι» ήταν οι Τζέιμς (17 π.) και Καλάθης (18 π.), τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» ξέμειναν από δυνάμεις, με τους Σπανούλη (12 π.) και Παπαπέτρου (13 π.) να παλεύουν μόνοι μέχρι τέλους.

Οι δύο ομάδες -θα ξανασυναντηθούν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ- μπήκαν φουριόζες στο παρκέ, παίζοντας επιθετικό και θεαματικό μπάσκετ, θυμίζοντας κάτι από ΝΒΑ. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη στο σκορ, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίδραση και μπήκε σε θέση οδηγού (25-27 στο 10'). Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος και στη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι κάλυψαν γρήγορα τη μικρή διαφορά που είχε πάρει το «Τριφύλλι» (43-40 στο 20'), εκμεταλλευόμενοι στον μέγιστο βαθμό την κακή άμυνα των «πρασίνων», που άφηναν συνεχώς ανοιχτούς διαδρόμους. Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μόλις επτά πόντους και ο Παναθηναϊκός σταδιακά έχτισε μια μικρή διαφορά ασφαλείας (50-56 στο 30'). Το «Τριφύλλι» έφτασε στο +13 (52-65 στο 34'), αλλά σε αυτό το σημείο οι παίκτες του «έχασαν» το μυαλό τους και κόντεψε να χάσει τον αγώνα μέσα από τα χέρια του, λόγω της κακής διαχείρισης των επιθέσεών του (64-69 στο 38'). Τελικά η πείρα μίλησε και οι «πράσινοι» έφυγαν από το ΣΕΦ με το ροζ φύλλο αγώνα (66-71).

Παρατράγουδα σημειώθηκαν πριν από το ματς, στο οποίο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έδωσε το «παρών» , καθώς, όπως δήλωσε, κανένας δεν του εγγυήθηκε την ασφάλειά του. «Δεν εγγυήθηκαν την ασφάλειά μου στο ΣΕΦ, ως εκ τούτου κανείς εκπρόσωπος του Ολυμπιακού δεν θα έρθει ξανά στο ΟΑΚΑ» ανέφερε ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων».

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71.

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12, Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 6, Ρόμπερτς 7 (1), ΜακΛίν 4, Μπράουν 4 (1), Παπαπέτρου 13 (2), Στρέλνιεκς 3 (1), Μάντζαρης, Ουίλτζερ 3 (1).

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς 5 (1), Γκιστ 8, Λοτζέσκι 13 (2), Καλάθης 18 (3), Τζέιμς 17, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Ογκαστ 4, Αντετοκούνμπο.

----

Σοβαρά επεισόδια και παραλίγο ντου στα «πράσινα» αποδυτήρια

Απόπειρα για εισβολή των οπαδών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια κατήγγειλε ο Παναθηναϊκός! Σύμφωνα με τους ανθρώπους του «Τριφυλλιού», μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΣΕΦ οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» προσπάθησαν να μπουν στα «πράσινα» αποδυτήρια από την πίσω πόρτα, ενώ υπήρξε και ρήξη κροτίδας. Η Αστυνομία, που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο, προσπάθησε να απωθήσει τους οπαδούς.

Επεισόδια έγιναν και έξω από το γήπεδο πριν και μετά το παιχνίδι, με συνέπεια η αποστολή του Παναθηναϊκού να καθυστερήσει να φύγει από το γήπεδο, περίπου μιάμιση ώρα μετά τη λήξη του. Η Αστυνομία προέβη σε επτά συλλήψεις και μία προσαγωγή.

Ο Ολυμπιακός πλέον κινδυνεύει με άμεση τιμωρία έδρας! Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι εάν συμβεί αυτό θα είναι σκάνδαλο, ενώ αντίθετα ο Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για ακαταλόγιστο στους Πειραιώτες.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ τόνισε: «Ολα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά στα πλέι οφ. Εχουμε κάνει μια εξαιρετική σεζόν και το προηγούμενο παιχνίδι μας ήταν το χειρότερό μας στον ενάμιση χρόνο που είμαι εγώ εδώ. Στον επόμενο αγώνα θα έχουμε εμείς την πίεση γιατί παίζουμε στην έδρα μας, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε στη νίκη».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: «Χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα από την ολιγωρία που είχαμε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Πλέον έγινε το 1-1 και πρέπει να ανασυνταχθούμε για τον αγώνα του ΟΑΚΑ. Η ομάδα που παίζει στην έδρα της έχει πάντα την πίεση του αποτελέσματος και αυτό φάνηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε σαν να φοβόμασταν να νικήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα