Με το «έτσι θέλω» το πάρτι Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

Με το «έτσι θέλω» το πάρτι Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική08.11.2018Ρεπορτάζ

Αναρχικό πανηγυράκι με τη σχολή κλειστή και την είσοδο κλειδωμένη

Σε κράτος εν κράτει της ακαδημαϊκής κοινότητας εξελίσσεται ο περιβόητος Ρουβίκωνας, που, αψηφώντας ολόκληρη Φιλοσοφική Σχολή και χωρίς να ιδρώσει από τις εντολές της καθ' ύλην αρμόδιας κανονιστικής Αρχής, έσπασε το λοκ άουτ προκειμένου να στήσει χορούς και πανηγύρια.

Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί και παρότι η κεντρική είσοδος της Φιλοσοφικής ήταν κλειδωμένη,

τα μέλη της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα βρήκαν νέα δίοδο από το πλάι και κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να αρχίσουν τη διοργάνωση του γλεντιού τους. Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να ανακοινώσουν το κατόρθωμά τους μέσα από μια προκλητική ανάρτησή τους στο facebook.
«Παρά τις προσπάθειες της Καραμαλέγκου, σπάσαμε το λοκ άουτ της σχολής και το στέκι μας άνοιξε κανονικά. Το ρεμπέτικο γλέντι θα γίνει όπως ανακοινώθηκε, στη 13.00. Ανοιχτή είναι η είσοδος του 3ου (στα δεξιά της κεντρικής εισόδου)».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Κοσμητεία της σχολής είχε ανακοινώσει ότι με συνέπεια στη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την αυθαίρετη παρουσία της αναρχικής ομάδας στη σχολή και αρνούμενη να αποδεχθεί την εξαγγελθείσα μουσική διοργάνωσή της, χθες η σχολή θα παρέμενε συμβολικά κλειστή.
Λίγη ώρα μετά, η αναρχική ομάδα απάντησε μέσα από τη σελίδα της στο facebook, όπου έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των φοιτητών, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι το γλέντι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Είναι απαράδεκτη όλη η προσπάθεια που έχει στηθεί εδώ και κάποιον καιρό για να χτυπηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Η σχολή θα ανοίξει, ο κόσμος να χαλάσει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα