«Μαύρη» Τετάρτη με ντου σε ΔΟΥ

«Μαύρη» Τετάρτη με ντου σε ΔΟΥ25.01.2018Ρεπορτάζ

Στους δρόμους τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ οι αστυνομικοί φωνάζουν: «Δεν θα ξεσπιτώσουμε τον κόσμο»

Η καθιερωμένη «μαύρη» Τετάρτη ξημέρωσε και χθες, καθώς συνεχίστηκε η διαδικασία των ηλεκτρονικών «σφυριών», την ώρα που για ακόμη μία φορά τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών βγήκαν στους δρόμους.

Μάλιστα, στο... προσκήνιο βρέθηκε και πάλι ο Ρουβίκωνας, μέλη του οποίου εισέβαλαν στη ΔΟΥ Παγκρατίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΠΟΑΣΥ), με μια ηχηρή παρέμβαση την Τρίτη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της: «Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Ελληνες».

Χθες το πρωί περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο κτίριο της ΙΖ' Εφορίας Αθηνών, στην οδό Δαμάρεως, πέταξαν φυλλάδια για τους πλειστηριασμούς και αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν φθορές. Σ

ε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα αναφέρει ότι η εισβολή έγινε με αφορμή την «εγκληματική -πλην “νόμιμη”, “αναγκαστική” και “απλά διαδικαστική”- ενέργεια της ΔΟΥ ΙΖ' Αθηνών, που εξέδωσε εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μίας συνταξιούχου στον Δήμο Ζωγράφου».
«Για μικροοφειλές 4.798 ευρώ, οι οποίες αφορούν ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά, πετούν στον δρόμο μια συνταξιούχο, βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 51 τ.μ.» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Λίγη ώρα αργότερα το κίνημα Δεν Πληρώνω και η Λαϊκή Ενότητα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου, όπου διεξήχθη ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Απέναντί τους βρέθηκε παραταγμένη μια διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς πάντως να ακολουθήσουν επεισόδια. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα τα μέλη του «κινήματος» θα αντιδράσουν έντονα και θα υπάρξουν μεγάλες κινητοποιήσεις. Στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Χθες ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν 11 πλειστηριασμοί, που αφορούσαν επτά εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα, μεταξύ άλλων για ακίνητα με ημιτελή κτίσματα στην Κηφισιά με τιμή πρώτης προσφοράς 6.700.000 ευρώ και το «Speed Cat1» της Hellas Speed Cat Shipping Company. Για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 16 πλειστηριασμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα