«Μαύρη μέρα για την ΕΛ.ΑΣ.»! Ρομά λίντσαραν αστυνομικούς

«Μαύρη μέρα για την ΕΛ.ΑΣ.»! Ρομά λίντσαραν αστυνομικούς03.11.2018Αστυνομικά

«Στέλνουν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σαν πρόβατα στη σφαγή»

Θρασύτατη επίθεση εναντίον δύο αστυνομικών που βρίσκονταν σε περιπολία εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης στη οδό Πειραιώς περίπου 30 Ρομά, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Μετά το πρωτοφανές περιστατικό οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένας γνώριμος των Αρχών, που

είχε φυλακιστεί στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που έκανε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού των αστυνομικών για να καλέσουν ενισχύσεις και τελικά ο ένας από αυτούς κατάφερε να επικοινωνήσει με το Κέντρο μόνο μέσω κινητού!

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, στη διασταύρωση των οδών Κηφισού και Πειραιώς, όταν οι δύο αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, καθώς είχαν τη μουσική διαπασών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά σταμάτησε έξω από ένα καταυλισμό Ρομά που ήταν εκεί κοντά.



Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος αποκάλυψε: «Ο ένας εκ των επιβαινόντων αναγνώρισε τον έναν αστυνομικό, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε συλλάβει και τον είχε οδηγήσει στη φυλακή. Τότε του επιτέθηκε και σε βοήθειά του έφτασαν και Ρομά από τον καταυλισμό».

Συγκεκριμένα οι δράστες εκτόξευαν εναντίον των αστυνομικών κομμάτια από μάρμαρο και πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον έναν στο κεφάλι και τον άλλο στα χέρια. Τη στιγμή που οι αστυνομικοί δέχονταν επίθεση, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το κέντρο για ενισχύσεις, όμως όπως καταγγέλλει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι ασύρματοι είχαν πρόβλημα και «οι ενισχύσεις κλήθηκαν μόνο όταν ο ένας εξ αυτών κατάφερε να ξεφύγει από αυτούς που προσπαθούσαν να τον λιντσάρουν, και επικοινώνησε τηλεφωνικώς».

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες που δείχνουν τη σκληρή επίθεση που δέχτηκαν. Αμέσως μετά το συμβάν στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν έξι άτομα, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες. Οπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας που είχε αναγνωρίσει τον αστυνομικό είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επίθεση με μαχαίρι, είχε καταδικαστεί και είχε οδηγηθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όμως αφέθηκε ελεύθερος εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Για «μαύρη μέρα» που έζησε η μάχιμη Αστυνομία, την ώρα που η ηγεσία της Αστυνομίας ασχολείται με τις κρίσεις, κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων τους. Επίσης τονίζουν ότι θα καταθέσουν μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο για το ζήτημα των ασυρμάτων σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν λειτουργούσαν, ενώ τονίζουν ότι «στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα