Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα04.12.2019Τέχνες

Eξήντα εκδηλώσεις σε 31 ημέρες σε 76 σημεία της πόλης! Ολο το πρόγραμμα

Εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μία φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις, αλλά και στολίδια, λαμπιόνια, παιχνίδια περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, το οποίο διοργανώνουν ο Οργανισμός

Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε κάθε γωνιά της πόλης. 

Οι εκδηλώσεις με σύνθημα «Νιώσε τη μαγεία!» θα διαρκέσουν 31 ημέρες και θα πραγματοποιηθούν σε 76 σημεία.

«H Αθήνα μεταμορφώνεται σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο Δήμος Αθηναίων αυτή τη χρονιά εγκαινιάζει μια διαφορετική προσέγγιση σε τέτοιες εκδηλώσεις, με στόχο να εξελίσσονται και να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα πολιτισμού, τέχνης, ψυχαγωγίας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων, παρουσία της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Αννας Ροκοφύλλου και του προέδρου της Τεχνόπολης Κωνσταντίνου Δέδε.

Στην πλατεία Συντάγματος εγκαθίστανται από τις 12 Δεκεμβρίου σε ένα pop-up μουσείο μερικά από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα εκθέματα του Museum of Illusions Athens.

Καθημερινά σε όλη την πόλη νέα, ανερχόμενα και καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες, μαζί με ομάδες χορού, θα παρουσιάζουν pop-up events, συναυλίες και χορευτικά shows. Κεντρική θέση στα μουσικά events έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, η οποία θα συγκεντρώσει αγαπημένα ονόματα της ελληνικής σκηνής (Tάμτα, Onirama, Tonis Sfinos, Μύρωνας Στρατής, Μαρίνα Σάττι & fonés, Polkar, MC Yinka & the Fuzics κ.ά.). Οι μουσικές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα θα ξεκινήσουν (21 & 22/12) με το Glasshouse Project «We play your wish!», ένα πρωτότυπο jukebox από… γυαλί.

Παραμυθούγεννα

Στην πλατεία Κλαυθμώνος τα Χριστούγεννα γίνονται… Παραμυθούγεννα, με την υπογραφή του δημιουργού Γ. Δ. Λεμπέση. Από τις 21 Δεκεμβρίου οι πιο αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν, ενώ παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα happenings περιμένουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους.

Στις 24 Δεκεμβρίου ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών» και ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό σόου από το Athens Digital Arts Festival. Επίσης, καθημερινά (5.30 μ.μ.) οι επισκέπτες θα ανάβουν το «Δάσος των Πυγολαμπίδων» με τη βοήθεια των τεσσάρων σπουδαίων βοηθών του Αϊ-Βασίλη, του Αργησίλαγου, της Καμαρωτής, του Αρίστου και της Γλυκόριζας.

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει πρώτη φορά ένα Christmas Light Festival με πρωτότυπες διαδραστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικα δέντρα και αστέρια, ένα πολύχρωμο δάσος από pixels, μαγικά γκι και όχι μόνο. Παράλληλα, ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης συμπληρώνεται αρμονικά με το εντυπωσιακό δέντρο και τους φωτεινούς αγγέλους, μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία έχει επιμεληθεί ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί (27-29/12) σε υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Καθ' όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες, στην Πινακοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο, στον Πολυχώρο «Αννα & Μαρία Καλουτά», στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης και στις παιδικές χαρές του ΟΠΑΝΔΑ θα πραγματοποιούνται ιδιαίτερες δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα