«Μασάζ» από τον Κοτζιά για το Σκοπιανό

«Μασάζ» από τον Κοτζιά για το Σκοπιανό03.04.2018Πρόσωπα

Με φόντο τη νέα συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, που «κλείδωσε» για τις 12 Απριλίου στα Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε χθες από τον Περισσό την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Κοτζιά ήταν με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνει τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις μετά και τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις ηγεσίες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ., και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Ανησυχία

Σημειώνεται ότι θέση του ΚΚΕ είναι η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά και η αλλαγή του Συντάγματος για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού σε βάρος της Ελλάδας.

Αυτό φέρεται ότι επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας στον Νίκο Κοτζιά, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.

Η επόμενη συνάντηση του κ. Κοτζιά έγινε στις 6 το απόγευμα, χθες, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στην έδρα του κόμματος στη Σεβαστουπόλεως. Υπενθυμίζεται ότι και το Ποτάμι έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας και του ξεπουλήματος του ονόματος «Μακεδονία».
Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Τα τετ α τετ του Νίκου Κοτζιά έγιναν τη στιγμή που οριστικοποιούνταν η συνάντησή του με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ στις 12 Απριλίου στα Σκόπια, στην οποία, όπως είχε δηλώσει ο Ελληνας ΥΠΕΞ από τη Βιένη, «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σχολίασε χθες ότι, μετά τις διαπραγματεύσεις υπό τον Μάθιου Νίμιτς στη Βιένη, είναι περισσότερο αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Για την ταμπακιέρα της αλλαγής του ονόματος, ωστόσο, ούτε λέξη...

Κυρώσεις στον Λαγό

Αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού για 15 ημέρες από τις συνεδριάσεις της Βουλής και περικοπή του ενός τετάρτου του μισθού του για έναν μήνα θα εισηγηθούν στην Ολομέλεια τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που συνεδρίασαν χθες με αφορμή το οξύ επεισόδιο πριν από δέκα ημέρες μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και του Νίκου Ξυδάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής δεν συζήτησαν κατά τη συνεδρίαση για πιθανές κυρώσεις στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α., αναμένεται ωστόσο να εισηγηθούν στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών σε περίπτωση αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα