«Μακεδονικός» εξάψαλμος δίχως τέλος

«Μακεδονικός» εξάψαλμος δίχως τέλος05.11.2018Παρασκήνιο

Αποδοκιμασίες κατά Παπακώστα, Μουμουλίδη σε Αριδαία και Σιάτιστα

Στη γωνία περιμένουν οι Μακεδόνες κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς για να τους θυμίσουν το αυτονόητο και το έγκλημα που διαπράττουν εις βάρος της Μακεδονίας, η οποία είναι μία και είναι ελληνική. Χθες το πρωί ήταν η σειρά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα να τα ακούσει για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των Σκοπίων και, φυσικά, για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυρία Παπακώστα βρέθηκε στην Αριδαία προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Την ώρα που από τα μεγάφωνα οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης ανέφεραν το όνομά της για την κατάθεση του στεφάνου, ένα παρατεταμένου «Ου» ακούστηκε από τους πολίτες που παρευρίσκονταν στον χώρο της εκδήλωσης. Ψύχραιμη η κυρία Παπακώστα, πήρε το στεφάνι και το κατέθεσε στο μνημείο στην πλατεία της Αριδαίας την ώρα που κάποιοι την αποδοκίμαζαν, ενώ ένας φώναξε δυνατά «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρά τις αποδοκιμασίες, δεν αντέδρασε, κατέθεσε το στεφάνι και αποχώρησε. Παρόμοιο επεισόδιο σημειώθηκε και στη Σιάτιστα.

Την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης κατέθετε στεφάνι, ένας νεαρός από το πλήθος τού είπε: «Τολμάς να καταθέτεις στεφάνι ενώ πούλησες τη Μακεδονία;» Στη συνέχεια ο βουλευτής ζήτησε τον λόγο από τον νεαρό, ωστόσο το επεισόδιο έληξε.

Απάντηση Μαξίμου

Εν τω μεταξύ το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με αφορμή όσα η «δημοκρατία» του Σαββάτου ανέφερε περί παραβίασης της συμφωνίας για τη συνταγματική αναθεώρηση από τους Σκοπιανούς με στόχο να κατοχυρωθεί διά της πλαγίας οδού «μακεδονική» εθνότητα, την ώρα που πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να δυσφορεί με τις μεθοδεύσεις του Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, στο υπό αναθεώρηση άρθρο 36 γίνεται αναφορά σε «μακεδονικό λαό» και «μακεδονική ταυτότητα» παραπέμποντας εμμέσως στην ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας». Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν πως «στο άρθρο που αναθεωρείται, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, απαλείφονται οι αλυτρωτικές αναφορές και ευθυγραμμίζεται με το αντίστοιχο άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα