Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια! Δύο χωριά εκκενώθηκαν

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια! Δύο χωριά εκκενώθηκαν05.07.2019Ρεπορτάζ

Συναγερμός σήμανε χθες στην Πυροσβεστική...

..., καθώς μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης, η οποία μαινόταν έως αργά χθες το βράδυ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μάλιστα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε προληπτικά το Μακρυχώρι, ενώ απομακρύνθηκαν και κάτοικοι του χωριού Θαρρούνια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές

δυνάμεις, συγκεκριμένα 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, καθώς και πέντε υδροφόρες. Επιπρόσθετα, σε επιφυλακή βρέθηκαν μια ομάδα του Μηχανοκίνητου Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επτά πυροσβέστες.

Υστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Μακρυχώρι και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο με ενέργειες του Δήμου Κύμης. Οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονταν σε διαρκή επιφυλακή και διαπιστώνοντας ότι ίσως η φωτιά φτάσει κοντά στο χωριό Θαρρούνια αποφάσισαν να απομακρύνουν κυρίως τους γηραιότερους κατοίκους.

Καθησυχαστικός για την πυρκαγιά εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ταφύλλης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν έχουν απειληθεί σπίτια ούτε άνθρωποι.

Στο χωριό Θαρρούνια βρέθηκε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τον νεοεκλεγέντα Φάνη Σπανό. Και οι δύο είχαν ανοιχτή επικοινωνία με τις τοπικές πυροσβεστικές Αρχές και τον κ. Ταφύλλη.

Υποχωρεί η ζέστη

Κορυφώθηκε χθες το κύμα ζέστης που έχει επισκεφτεί τη χώρα μας, με τη θερμοκρασία, κυρίως στα ηπειρωτικά, να ξεπερνά ακόμα και τους 41 βαθμούς.

Σήμερα ανάσα δροσιάς θα πάρουν τα βόρεια της χώρας, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες -πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές- θα σημειωθούν σε Μακεδονία, Θράκη και βόρεια Θεσσαλία. Από το μεσημέρι μπόρες θα πέσουν και στα ορεινά. Ο υδράργυρος θα επιστρέψει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα από το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα