Μάχη με άρωμα εκλογών στη Βουλή

Μάχη με άρωμα εκλογών στη Βουλή06.05.2019Πρόσωπα

Επί ποδός πολέμου κυβέρνηση - ΝΔ εν όψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, με αφορμή την πρόταση μομφής κατά Πολάκη

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Σε θέση μάχης βρίσκονται από σήμερα τα κομματικά επιτελεία, εν αναμονή της κατάθεσης από τη Ν.Δ. της πρόταση μομφής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Ο πρωθυπουργός θα μετατρέψει την πρόταση κατά Πολάκη σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως ρητά δήλωσε από του βήματος πριν από την εορτή του

Πάσχα.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αρχίζει δύο ημέρες μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τον πρωθυπουργό. Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, ώστε να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης λόγω των νέων προκλήσεων της Τουρκίας, αίτημα το οποίο δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτό.

Το τριήμερο αναμένεται καυτό, με τη συζήτηση να είναι ευρύτερη, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει όλη η θεματική βεντάλια, αρχής γενομένης από την πρόταση για το περιβόητο ντιμπέιτ, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναφέρει στην Ολομέλεια.

Επιχειρήματα

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θα μετέλθει όχι μόνο πολιτικών αλλά και οικονομικών επιχειρημάτων, μιας και όχι μόνο καταθέτει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, αλλά και ετοιμάζει το νέο πακέτο θετικών μέτρων.

Πληροφορίες θέλουν άλλωστε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής το νέο «πακέτο». Οσο για τη Ν.Δ., το μενού θα περιλαμβάνει φυσικά ολομέτωπη επίθεση στον Παύλο Πολάκη. Αλλωστε ο ίδιος δεν φαίνεται να κάνει βήμα πίσω, καθώς και σε νέες του δηλώσεις απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Πάντως, η Ν.Δ. θεωρεί πως αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες για να αποδομήσει το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική θα στοχεύει όχι μόνο στον κ. Πολάκη αλλά και στα έργα και στις ημέρες του προσφάτως υπουργοποιηθέντος Θανάση Θεοχαρόπουλου, ενώ από την ατζέντα δεν θα λείπει ούτε το Μάτι.

----

Αποδοκιμασίες κατά του Τσίπρα στα Χανιά!

Αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έγινε αυτήκοος μάρτυρας του θυμού που εξακολουθεί να επικρατεί στην κοινωνία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έφτανε στο κλειστό γυμναστήριο στα Χανιά για την προεκλογική ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συγκεντρωμένοι πολίτες άρχισαν να του φωνάζουν ζητώντας του να φύγει από την πόλη και κατηγορώντας τον για προδοσία αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Προδότη, κατέβα προδότη. Πόσοι σε φυλάνε, φύγε προδότη από την πόλη. Αλήτες, προδότες πολιτικοί. Η Μακεδονία είναι ελληνική» του φώναζαν οι οργισμένοι Κρήτες. Μάλιστα, στο επίμαχο βίντεο ένας διαμαρτυρόμενος ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «έλα, η σαβούρα ήρθε!».

Ωστόσο, τι κι αν η κοινωνία βράζει ακόμη για το Σκοπιανό βάζοντας στο στόχαστρο τα κυβερνητικά στελέχη. Δεν φαίνεται να ιδρώνει και ιδιαίτερα το αυτί του πρωθυπουργού για τις έντονες και ολοένα αυξανόμενες αποδοκιμασίες των πολιτών για τις Πρέσπες, καθώς ο ίδιος εθεάθη να δειπνεί ευδιάθετος, χαλαρός και χαμογελαστός σε γνωστό εστιατόριο στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας «τραπέζωσε» σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο, και όχι μόνο, καθώς -εκτός από την Μπέττυ Μπαζιάνα- μαζί του έφαγαν, μεταξύ πολλών άλλων, φυσικά ο Παύλος Πολάκης, που δεν τον αποχωρίστηκε σε όλο το ταξίδι, αλλά και οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πέτρος Κόκκαλης και Eλενα Κουντουρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα