Ανακοινώσεις κομμάτων και σιωπή ΣΥΡΙΖΑ για τα εννιά χρόνια από την τραγωδία της Μαρφίν

Ανακοινώσεις κομμάτων και σιωπή ΣΥΡΙΖΑ για τα εννιά χρόνια από την τραγωδία της Μαρφίν06.05.2019Άρθρα

Εννιά χρόνια μετά τη δολοφονία των τριών αθώων -μεταξύ τους και μία έγκυος- μέσα στο φλεγόμενο νεοκλασικό κτίριο της οδού Σταδίου...

... όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin, και χωρίς να έχει ακόμη αποδοθεί δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ

εξακολουθεί να σιωπά, παρόλο που τα υπόλοιπα κόμματα αναφέρθηκαν εκτενώς στη μαύρη επέτειο, ζητώντας να εξιχνιαστεί το έγκλημα.

«Πέρασαν 9 χρόνια από τη δολοφονία τους, 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter. Στην ανείπωτη τραγωδία αναφέρθηκε και το Κίνημα Αλλαγής μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος σημείωσε πως οι ζωές που χάθηκαν στη Marfin «θα είναι πάντα η τραγική υπενθύμιση για αυτά που έγιναν, όσο ο διχασμός, η ρητορική του μίσους και η τυφλή βία κυριαρχούσαν». «Δεν ξεχνάμε το έγκλημά τους. Θα ζουν πάντα με τους εφιάλτες τους» έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για για τη βαρβαρότητα του 2010 «που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε». Εκτενή αναφορά έκανε και ο Νίκος Μαυραγάνης, εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ., που επισήμανε ότι τρεις ψυχές χάθηκαν άδικα από δολοφονικά χέρια, που κρατούσαν μολότοφ. Επιτέθηκε, μάλιστα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορώντας το επειδή «τολμά» να προτείνει την υποβάθμιση του κακουργήματος της κατασκευής και κατοχής μολότοφ σε πλημμέλημα.

Οσο για το Μαξίμου, που αρέσκεται να βγάζει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα, δεν βρήκε πάλι τίποτα να πει για τα εννιά χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία της -εγκύου- Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα