Η έκπληξη του Κυριάκου για την Προεδρία

Η έκπληξη του Κυριάκου για την Προεδρία06.05.2019Πρόσωπα

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη, προτείνοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ανδρέα Δρακόπουλο.

Το δημοσίευμα πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, συζητήσεις στον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Καταρχάς, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ξεπεράσει με τη συγκεκριμένη

κίνηση-έκπληξη τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής του 2020, εξουδετερώνοντας τις πιέσεις των «βαρόνων» του κόμματος και αποδεικνύοντας στην πράξη την αντίληψη «αριστείας» που επαγγέλλεται στην πολιτική ζωή της χώρας. Επιπλέον, γιατί ο Ανδρέας Δρακόπουλος είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, που έως τώρα έχει αποφύγει επιμελώς κάθε πολιτική ανάμειξη και παραμένει αφοσιωμένος στο έργο του ως σύγχρονος εθνικός ευεργέτης, καθώς βρίσκεται πίσω από την τεράστια φιλανθρωπική και πολιτιστική συνεισφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τον κ. Δρακόπουλο έχει, μάλιστα, παρασημοφορήσει με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, που έγινε τον Μάρτιο του 2019, αναγνωρίζοντας το έργο του και την τεράστια προσφορά του στη χώρα.

Η πρωτοβουλία του αρχηγού της Ν.Δ., εφόσον βεβαίως τελεσφορήσει, δεδομένου ότι ο κ. Δρακόπουλος έχει επιφυλαχθεί να πει το «ναι», παρουσιάζει τεράστια πολιτικά και επικοινωνιακά πλεονεκτήματα. Κι αυτό γιατί, σε μια περίοδο διχαστικής πόλωσης, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος εθνικής συνεννόησης στο πρόσωπο ενός Προέδρου οικουμενικής αναγνώρισης και διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει επανειλημμένως εξάρει το έργο του κ. Δρακόπουλου. Την ίδια ώρα, «βραχυκυκλώνει» και τις φιλοδοξίες του ΚΙΝ.ΑΛ. να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στην προεδρική εκλογή, αλλά ταυτόχρονα ακυρώνει και τις βλέψεις διαφόρων ηγετικών στελεχών του κόμματος, με προεξάρχοντα τον Αντώνη Σαμαρά, για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου - μια προοπτική που, κατά την άποψη του κ. Μητσοτάκη, θα δημιουργούσε προϋποθέσεις για ένα «παράκεντρο» εξουσίας.

Η επιλογή Δρακόπουλου, επιπλέον, καταδεικνύει ένα νέο πολιτικό ήθος και πώς αντιλαμβάνεται ο μελλοντικός πρωθυπουργός την έννοια της αξιοκρατίας, αφού οραματίζεται ως «πρώτο πολίτη» της χώρας έναν κατά γενική ομολογία «άριστο», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προσφορά του στην πατρίδα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Ανδρέα Δρακόπουλο, έπειτα από μια περίοδο σχετικής απόστασης, είναι ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης και διαχρονικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, Αντώνης Διαματάρης. Ο κ. Διαματάρης είναι σημαντικός παράγοντας της ομογένειας, συνδέεται στενά και με τον ισχυρό άνδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο, και διατηρεί προνομιακή σχέση με τον διαμένοντα -ως επί το πλείστον- στη Νέα Υόρκη Ανδρέα Δρακόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα