Ντροπή της Αστυνομίας! Σκουπιδότοπος η ΓΑΔΑ

Ντροπή της Αστυνομίας! Σκουπιδότοπος η ΓΑΔΑ14.02.2019Αστυνομικά

Τριτοκοσμικές εικόνες αντίκρισαν σε αυτοψία τους οι ελεγκτές Υγείας

Aισθήματα ντροπής και αποτροπιασμού προκαλούν σε ολόκληρο το πανελλήνιο τα ευρήματα του κλιμακίου ελεγκτών Υγείας όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κι αυτό διότι κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στις 29 Ιανουαρίου στο κτίριο της μεγαλύτερης αστυνομικής διεύθυνσης της χώρας, ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες που παραπέμπουν σε

χωματερή και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, καθώς απειλούν την υγεία τόσο των ίδιων των αστυνομικών όσο και των κρατουμένων.

Ειδικότερα, όπως περιγράφουν οι ελεγκτές στο πόρισμα-κόλαφος που έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στο γκαράζ του αστυνομικού μεγάρου δέσποζε ένας σωρός από μαύρες σακούλες, από τις οποίες ξεχείλιζαν πλαστικά μπουκάλια και σκεύη μιας χρήσης.

Το σκηνικό της ντροπής συνεχίστηκε και στην είσοδο των κρατητηρίων, όπου υπήρχαν πεταμένα πλαστικά, κούτες, καθώς και απομεινάρια τροφίμων που είχαν καταναλώσει οι κρατούμενοι την προηγούμενη ημέρα, ενώ εξίσου αποκρουστική ήταν η κατάσταση και στους διαδρόμους, όπου οι κάδοι απορριμμάτων ήταν υπερπλήρεις και τα σκουπίδια ήταν παρατεταγμένα στο πάτωμα.

Μάλιστα, όταν οι ελεγκτές ρώτησαν τους εργαζομένους για ποιο λόγο επικρατεί αυτή η κατάσταση, εκείνοι απάντησαν πως είχε χαλάσει το ασανσέρ και δεν υπήρχε η δυνατότητα απομάκρυνσης των σκουπιδιών. «Ολα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων υγειονομικής σημασίας (κατσαρίδες), δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις σε βάρος αστυνομικών και κρατουμένων» αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα.

Τέλος, στις τουαλέτες του ισογείου, που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει εξαερισμός και κρίθηκε ότι χρήζουν επιμελέστερης καθαριότητας.

«Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λπ.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας» επισημαίνεται σε ανάρτηση στο facebook από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα