Κύπρος: Σφοδρές κόντρες πριν από το δεύτερο γύρο

Κύπρος: Σφοδρές κόντρες πριν από το δεύτερο γύρο02.02.2018Πρόσωπα

Παραμονές των επαναληπτικών εκλογών στην Κύπρο για την ανάδειξη του νέου Προέδρου την Κυριακή και η πολιτική αντιπαράθεση «χτυπάει» κόκκινο μεταξύ των δύο διεκδικητών, Νίκου Αναστασιάδη (φωτό αριστερά) και Σταύρου Μαλά (φωτό δεξιά).

Σημαντική παράμετρος που θα κρίνει ως έναν βαθμό και το αποτέλεσμα είναι τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι του Νικόλα Παπαδόπουλου, που ήρθε τρίτος.

Την Τετάρτη οι διαξιφισμοί μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά έγιναν μέσω του τηλεοπτικού «debate» που είχαν, αλλά χθες το ΑΚΕΛ, που στηρίζει τον Σταύρο Μαλά, επιτέθηκε στον νυν πρόεδρο για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. «Είναι προφανές ότι ο κ. Αναστασιάδης εθίστηκε στο ψέμα» είπε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και συνέχισε αποκαλύπτοντας μέρος των πρακτικών της συνεδρίασης στο Μον Πελερέν, σύμφωνα με τα οποία ο Ν. Αναστασιάδης «μου είπε ότι χρησιμοποίησε το όνομά μου για πείσει τον Ακιντζί ότι έπρεπε να φύγει από τις συνομιλίες».

«Ψέμα στο debate»

Οπως είπε ο κ. Κυπριανού, «παρόλο που γνώριζε ο Πρόεδρος ότι χρησιμοποίησε το όνομά μου για να φύγει από το Μον Πελερέν, για δεύτερη φορά καταδέχτηκε να πει ψέμα στο debate, απλά και μόνο για να περάσει τη δική του άποψη», για να συμπληρώσει: «Είναι επικίνδυνο ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λέει με τόση ευκολία το ψέμα, απλά για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα