Κρεσέντο αναλγησίας από την κυβέρνηση σε βάρος των ΑμεΑ

Κρεσέντο αναλγησίας από την κυβέρνηση σε βάρος των ΑμεΑ30.05.2018Οικονομία

Σε ένα κρεσέντο αναλγησίας σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες προχωρά η κυβέρνηση, αφήνοντας στα αζήτητα ακόμη και τις υποσχέσεις που έδωσε στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Οι επικεφαλής της ΕΣΑμεΑ, χθες, ζήτησαν μέσω επιστολής τον άμεσο ορισμό συνάντησης με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου

(φωτό), προκειμένου να λάβουν μια οριστική απάντηση σε σχέση με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. Αφού διεμήνυσαν ότι είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εργασίας για την Παρασκευή 1η Ιουνίου, τελικά έλαβαν την υπόσχεση ότι την ίδια ημέρα θα συναντηθούν με τον διευθυντή του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου (με τον υπουργό τούς δόθηκε η υπόσχεση ότι θα βρεθούν μέσα στον Ιούνιο).

Μετά την αναβολή της κινητοποίησης και τον καθορισμό της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ θα μεταβούν στο υπ. Οικονομικών ζητώντας να μη «σαλαμοποιηθούν» οι συντάξεις και οι παροχές των ατόμων με αναπηρία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, ένα από τα βασικά αιτήματα είναι να μην περικοπεί η προσωπική διαφορά των αναπηρικών συντάξεων, στη βάση των δεσμεύσεων του κ. Αλ. Τσίπρα προς τους εκπροσώπους των ΑμεΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν πραγματοποιήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 8 Μαΐου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα