Χαστούκι κατά Καμίνη από το Πρωτοδικείο για το Γηροκομείο Αθηνών

Χαστούκι κατά Καμίνη από το Πρωτοδικείο για το Γηροκομείο Αθηνών30.05.2018Πρόσωπα

Κρίθηκαν έκπτωτα όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που είχε ορίσει ο δήμαρχος Αθηναίων

Απόφαση «χαστούκι» για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη εξέδωσε χθες το Πρωτοδικείο, καθώς κρίθηκε έκπτωτη η προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών, που είχε αναλάβει τα ηνία του ιδρύματος τον περασμένο

Δεκέμβριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι το δεύτερο «πλήγμα» για τον Γιώργο Καμίνη μέσα σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαΐου αθωώθηκε πανηγυρικά ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, ο οποίος είχε καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της χρήσης κεφαλαίων από κληροδοτήματα του Γηροκομείου.

Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση Στέλιος Γρηγορίου, «είναι μια απόφαση-κόλαφος, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν κράτησε ούτε ένα πρόσωπο από όσα είχε επιλέξει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αυτό σημαίνει ότι έκρινε πως δεν ήταν σωστή η τοποθέτησή τους, ότι δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν τον ρόλο που τους είχε ανατεθεί και ουσιαστικά άφησαν το Γηροκομείο αδιοίκητο». Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «ξηλώνονται» τα πρόσωπα που επέλεξε ο κ. Καμίνης για να αναλάβουν το πολύπαθο ίδρυμα. Ανάλογη απόφαση είχε βγει και τον περασμένο Οκτώβριο, εμποδίζοντας τις προσπάθειες του δημάρχου Αθηναίων να κάνει «επέλαση» στο Γηροκομείο.

Μάλιστα, τότε, μετά την έκδοση της απόφασης, μέλη της έκπτωτης διοίκησης είχαν προχωρήσει σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου ώστε να συνεχίσουν να ελέγχουν το ίδρυμα. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν να μεταπείσουν τηλεφωνικά τους πραγματογνώμονες που είχε ορίσει το δικαστήριο ως νέα διοίκηση, ώστε να αρνηθούν τον διορισμό τους.

Keywords
Αναζητήσεις
προκοπιος μπουμπας
Τυχαία Θέματα