«Κόλαση» μέχρι αύριο με 43°C

«Κόλαση» μέχρι αύριο με 43°C09.07.2019Ρεπορτάζ

«Ψήνονται» τα ηπειρωτικά της χώρας, με κίνδυνο πυρκαγιών! «Βουτιά» της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμότερη ημέρα θα είναι η αυριανή, ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά» τουλάχιστον 10 βαθμών.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται

γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, στη βόρεια Ελλάδα τους 38 και στα νησιά του Αιγαίου τους 36.

Αύριο οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς δυτικούς ανέμους, θα αυξήσουν κατακόρυφα τον δείκτη επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς.

Εως 7 μποφόρ

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου, στη νησιωτική Ελλάδα τους 36, ενώ πτώση θα σημειωθεί στα βορειοανατολικά, όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα τους 30 και στη νησιωτική χώρα τους 35.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού, η αποφυγή δύσπεπτων και βαριών γευμάτων, καθώς και τα συχνά ντους με χλιαρό νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα