«Κλείδωσαν» Κασαπίδης και Μέτιος!

«Κλείδωσαν» Κασαπίδης και Μέτιος!24.10.2018ΝΔ

Ο Κυριάκος συναντήθηκε χθες με τις επιλογές του για Δυτική και Ανατολική Μακεδονία. Τι είπε για την Παιδεία

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των υποψήφιων περιφερειαρχών τους οποίους θα στηρίξει η Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικής εκλογές του Μαΐου.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα πρόσωπα που θα στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση στη

Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, τους Γιώργο Κασαπίδη και Χρήστο Μέτιο, αντίστοιχα.

Ετσι, «κλείδωσαν» πλέον όλες οι «γαλάζιες» υποψηφιότητες σε επίπεδο περιφερειών στη βόρεια Ελλάδα, δεδομένου ότι στην Κεντρική Μακεδονία θα στηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Παρασκευή στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του αγίου Δημητρίου.

Μοναδική ουσιαστικά εκκρεμότητα είναι αυτή της Περιφέρειας Κρήτης, όπου ακόμα η Πειραιώς δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο πρόσωπο.


Το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε σε πανεπιστημιακούς στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές στην Ανώτατη Παιδεία», θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανομίας στα πανεπιστήμια, τα οποία «έχουν παραδοθεί σε συμμορίες».

Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, τόνισε, θα καταργήσει το άσυλο στη σημερινή του μορφή, θα αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος, ώστε να λειτουργήσουν μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα προσφέρει αυτονομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιτρέποντάς τους να καθορίζουν μόνα τους τον αριθμό εισακτέων και καταργώντας την εκλογή πρυτάνεων από ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε κατά της συγχώνευσης πανεπιστημίων και ΤΕΙ κατά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Οπως είπε, «αντί της αναβάθμισης με κριτήρια ακαδημαϊκά και σοβαρή μελέτη το υπουργείο Παιδείας επιλέγει να συρρικνώσει τον τεχνολογικό τομέα, επιβαρύνοντας και με πρόσθετα προβλήματα τα ιδρύματα που τον υποδέχονται. Πώς; Παζαρεύοντας με συντεχνιακά και τοπικά συμφέροντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα