Καλιφόρνια: Πέντε νεκροί και 38.000 εκτός εστιών

Καλιφόρνια: Πέντε νεκροί και 38.000 εκτός εστιών30.07.2018Ρεπορτάζ

Εγιναν στάχτη 340.000 στρέμματα

Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους μια ηλικιωμένη γυναίκα με τα δισέγγονά της και τουλάχιστον 17 αγνοούμενοι, εκατοντάδες καμένα σπίτια και 38.000 άνθρωποι μακριά από τα σπίτια τους, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που καίνε την Καλιφόρνια σε Βορρά και Νότο.

Περίπου 3.400 πυροσβέστες μαζί με ελικόπτερα και αεροπλάνα δίνουν μάχη για να ελέγξουν την πυρκαγιά, που έχει κατακάψει 340.000 στρέμματα στη βόρεια πλευρά

της πολιτείας. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε πριν από επτά ημέρες, ελέγχεται μόλις κατά 3%, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία.

Αλλο μέτωπο

Την ίδια ώρα η πυρκαγιά που μαίνεται περίπου 117 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Αντζελες έχοντας κάψει στο πέρασμά της περισσότερα από 123.000 στρέμματα γης βρίσκεται κατά 16% υπό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας. Ωστόσο και εκεί τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε ήδη από την Πέμπτη τις κομητείες Σάστα και Ρίβερσαϊντ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας και οι φίλοι σας είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μείνετε σε επιφυλακή» είναι το μήνυμα που μεταδίδουν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη μέσω twitter. Για τις πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια έγινε γνωστό ότι έχει συλληφθεί ένας 32χρονος άνδρας, που θεωρείται ύποπτος για εννέα εμπρησμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα