Και πόλεμος για το... μήνυμα του Μητσοτάκη στη Μέρκελ

Και πόλεμος για το... μήνυμα του Μητσοτάκη στη Μέρκελ05.02.2019Πρόσωπα

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία»...

...σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε στην Ανγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα ότι «δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίηση της βορείου Ελλάδος» με αφορμή «αυτονομιστικές» κινήσεις που παρατηρεί η Ν.Δ. στη βόρειο Ελλάδα.

Μάλιστα,

έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, που έστρεψε τα πυρά του κατά του προέδρου της Ν.Δ. και τον κατηγόρησε για «εθνική ανευθυνότητα» και «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας για όσα διημείφθησαν μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της Γερμανίδας καγκελαρίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να ανοίξει για μια ακόμα φορά θέμα μακεδονικής μειονότητας, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο αρχηγός της Ν.Δ. οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ασκήσεις μικροπολιτικής προπαγάνδας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας παράλληλα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ανακαλέσει άμεσα τις επικίνδυνες δηλώσεις του».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε εισηγήσεις που δέχτηκε από κορυφαία στελέχη του κόμματός του να απόσχει η Ν.Δ. από την ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το οποίο και θα καταψηφίσει σε συνέχεια της καταψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα