Καύσωνας στην Ευρώπη! Λιώνει στους 42,6 η Γερμανία

Καύσωνας στην Ευρώπη! Λιώνει στους 42,6 η Γερμανία26.07.2019Ειδήσεις

Επιμένει ο καύσωνας σε μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης...

..., με το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να έχουν μπει στο... γκριλ και τους πολίτες να βλέπουν τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο.

Συγκεκριμένα, στη Γερμανία χθες «έσπασε» το ρεκόρ ζέστης, με τα θερμόμετρα να δείχνουν 42,6 βαθμούς Κελσίου στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Η θερμοκρασία

αυτή μετρήθηκε στο Λίνγκεν, στην Κάτω Σαξονία, γύρω στις 14.50 τοπική ώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ των 40,5 βαθμών είχε καταγραφεί μόλις προχθές.

Στο υψηλότερο επίπεδο για τον μήνα Ιούλιο ανήλθε χθες ο υδράργυρος και στη Βρετανία, φτάνοντας στους 36,9 βαθμούς Κελσίου, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Χίθροου, στο Λονδίνο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, των 36,7 βαθμών.

Το Παρίσι, με τη σειρά του, κατέρριψε χθες το ιστορικό ρεκόρ ζέστης που είχε καταγραφεί πριν από 70 χρόνια, με τον υδράργυρο να έχει εκτοξευτεί στους 42,4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ολλανδία η θερμοκρασία σκαρφάλωσε χθες Πέμπτη στους 40 βαθμούς πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ έφτασε τους 40,4 βαθμούς στον ολλανδικό Νότο, καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ των 39,3 βαθμών μία ημέρα πριν.

Την ίδια ώρα και στο Βέλγιο τα θερμόμετρα έδειχναν 40,6 βαθμούς το απόγευμα στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό τμήμα, ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα