Θρασύτατη πρόκληση από το ψευδοκράτος στη μαρτυρική Αμμόχωστο

Θρασύτατη πρόκληση από το ψευδοκράτος στη μαρτυρική Αμμόχωστο26.07.2019Άρθρα

Ο ψευτοΥΠΕΞ καταγράφει τις περιουσίες των Ελλήνων!

Σε καταγραφή των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων στην περιοχή της Αμμοχώστου προχωρά το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου

Ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι επισκέφθηκε την περιοχή επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας, η οποία είχε ως αποστολή να διερευνήσει την περιοχή.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά ύστερα από 45 χρόνια που μια τόσο μεγάλη ομάδα

εμπειρογνωμόνων επιχειρεί να καταγράψει περιουσίες, ιδιωτών και νομικών προσώπων, οι οποίες παραμένουν από το 1974 στα χέρια του τουρκικού στρατού κατοχής.

Οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός του ψευδοκράτους δήλωσε ότι είναι αποφασισμένοι να «αξιοποιήσουν» την περιοχή, η οποία παραμένει επί τόσες δεκαετίες σύμβολο της τουρκικής βαρβαρότητας.

«Μπορεί και πρέπει να δοθεί μια νέα πνοή τόσο στην Αμμόχωστο, στα Βαρώσια όσο και στην Κύπρο γενικότερα.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής και όλους όσοι παρακολούθησαν και συνέβαλαν στις εργασίες παρά τον καύσωνα και τον ήλιο» δήλωσε ο κ. Οζερσάι και συμπλήρωσε ότι το ψευδοκράτος θα συνεχίσει τη μελέτη για την καταγραφή των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα, σύμφωνα με την απόφαση που έχει πάρει.

Σύμφωνα επίσης με δημοσίευμα τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, ο αξιωματούχος του ψευδοκράτους υποστήριξε ότι έλαβαν απόφαση να κάνουν την καταγραφή των περιουσιών χωρίς να παραβιαστούν τα ατομικά αλλά και τα περιουσιακά δικαιώματα των Βακουφίων.

«Τώρα προχωράμε στην εφαρμογή. Θα κάνουμε σιγά σιγά έρευνα επί του εδάφους για την κατάσταση αυτών των κτιρίων, της υποδομής της πόλης, την κατάσταση των τουριστικών καταλυμάτων» είπε και πρόσθεσε: «Μετά την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας θα αποφασίσουμε με ποιον τρόπο τα κλειστά Βαρώσια θα αποτελέσουν μέρος της κοινωνικής ζωής. Τη στασιμότητα των κλειστών Βαρωσίων, το να μείνουν έτσι, δεν το δεχόμαστε».

Υποστήριξε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το στρατιωτικό καθεστώς ταυτόχρονα για όλη την περιοχή της Αμμοχώστου, αλλά σταδιακά, και δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα