Ηρώδειο με νότες και θέαμα

Ηρώδειο με νότες και θέαμα07.06.2018Τέχνες

Με θέατρο, χορό αλλά και Βοσκόπουλο, Φέρι οι φθινοπωρινές επιλογές του ΚΑΣ. Εκκρεμότητα ακόμη για Ρέμο - Ραμαζότι

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Με τον Βρετανό αστέρα της μουσικής Μπράιαν Φέρι (11/09), τον Τόλη Βοσκόπουλο και κατά πάσα πιθανότητα τους Αντώνη Ρέμο και Ερος Ραμαζότι (το αίτημα θα

εξεταστεί εκ νέου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με συμπληρωματικά στοιχεία) καθώς και άλλα μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του χορού θα «υποδεχτεί» το Ηρώδειο το φετινό φθινόπωρο.

Την περασμένη Τρίτη το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο» φως για την πραγματοποίηση μιας σειράς εκδηλώσεων στο εμβληματικό μνημείο της Αθήνας. Τα αιτήματα και φέτος ήταν πολλά -56 στον αριθμό- και η επιλογή των εκδηλώσεων έγινε με κριτήρια τον σεβασμό στο μνημείο αλλά και την εξασφάλιση της ποιότητας και της ποικιλίας του θεάματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν, μια και πρόκειται να συμπεριληφθούν και άλλες παραστάσεις στον προγραμματισμό του Ηρωδείου.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες είναι αναμφίβολα εκείνη του Τόλη Βοσκόπουλου στις 30 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των Μίμη Πλέσσα και Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με αφορμή τα 60 χρόνια μουσικής του πορείας. Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν από αρκετό καιρό ο «βάρδος» του λαϊκού τραγουδιού είχε ζητήσει το Μέγαρο Μουσικής για τη διεξαγωγή της εν λόγω συναυλίας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την καλλιτεχνική διεύθυνση του πολιτιστικού οργανισμού. Οσο για την από κοινού συναυλία των Αντώνη Ρέμου και Ερος Ραμαζότι, το ΚΑΣ ζήτησε να ξαναδεί το αίτημα, με τα απαραίτητα συμπληρωματικά στοιχεία, προκειμένου να αποφανθεί.

Αρχή με Αισχύλο

Τι άλλο θα δούμε όμως στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού από τα τέλη Αυγούστου έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου; Στις 31 Αυγούστου στο Ηρώδειο θα φιλοξενηθεί ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Γιάννη Στάνκογλου και Μαρία Πρωτόπαππα, ακολουθούν οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη (01/09), οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη με τους Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου και Δημήτρη Πιατά (03/09) αλλά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας (04/09).



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη η χορογραφημένη παράσταση σε δύο πράξεις «Αννα Καρένινα», που θα παρουσιάσει το State Academic «E. Vakhtangov» Theatre (5-6/09), το αφιέρωμα «80 χρόνια Μάνος Λοΐζος» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (08/09), η συναυλία για την οργάνωση «Μαζί για το παιδί» με έργα των Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανού και Γιώργου Θεοφάνους (12/09) αλλά και η παράσταση φλαμένκο με τη σπουδαία Sara Baras (14/09).

Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Λουθ Κασάλ επιστρέφει στην Αθήνα (20/09), ενώ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και για μια μελωδική ωδή στο κλασικό ροκ (22/09).
Ο διάσημος Κουβανός χορευτής Κάρλος Ακόστα έρχεται με την 32μελή ομάδα του στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το χορευτικό υπερθέαμα κλασικού και μοντέρνου μπαλέτου «30 χρόνια Carlos Acosta» (26/09), ενώ στις 27/09 έχει προγραμματιστεί μια αφιερωματική συναυλία στην Αρλέτα.

Την 1η Οκτωβρίου οι θεατές θα παρακολουθήσουν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Αιθιοπίας με θέμα τη ζωή του Σωκράτη, στις 3 Οκτωβρίου θα ανέβει η μουσικοθεατρική παράσταση «Ηπειρος - παρελθόν, παρόν και μέλλον», ενώ στις 9 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο θα ακουστεί το ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους «Παναγία, η Μητέρα του Φωτός».

Keywords
Τυχαία Θέματα