ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 26/10/2021

➤ Σήμερον έχουμε τα… άπαντα του Γιώργου Κύρτσου. Εναλλακτικά, το μάθημά μας μπορεί να ονομαστεί «χαμένη ψήφος». Που λέτε, ο «δεξιός» ευρωβουλευτής, που κάποτε ήταν… πυλώνας του «δεξιού» Τύπου, δείχνει να μην έχει απολέσει την κνίτικη πατίνα του (ήταν στην ΚΝΕ Λονδίνου, στα νιάτα του, αυτός ο γίγας).

➤ Ειδικά τώρα, που γνωρίζει ότι είναι η πρώτη και η τελευταία θητεία του στην Ευρωβουλή, δίνει ρεσιτάλ. Λίγο να τον παρακολουθήσεις στο twitter και θα μάθεις πολλά για την

παθογένεια της παράταξης.

➤ Εγραψε ο Κύρτσος με αφορμή το περιστατικό με τον φονευθέντα Ρομά από τα πυρά της ΕΛ.ΑΣ.: «Ο τρόπος που σκότωσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. 20χρονο μικροκακοποιό δείχνει έλλειψη σωστής εκπαίδευσης και επαγγελματισμού. Επρεπε να τον εξουδετερώσουν με άλλον τρόπο».

➤ Αυτό το «έπρεπε να τον εξουδετερώσουν με άλλον τρόπο» σπάει κόκαλα. Δείχνει ότι η μεταφυσική δεν έχει χάσει την αίγλη της στον κόσμο των πολιτικών – μια και το να σταματήσεις έναν κακοποιό που πάει να σε πατήσει με το αμάξι με «άλλον τρόπο» πλην του πυροβολισμού εμπίπτει στην αρμοδιότητα προσωπικοτήτων, όπως ο Γιούρι Γκέλερ.

➤ Ο Κύρτσος δεν χόρτασε με την πρώτη ανάρτηση για το περιστατικό με τον Ρομά και επανήλθε: «Δεν βοηθάει η πολιτικοποίηση του θανάτου 20χρόνου μικροκακοποιού στο Πέραμα. Αντιπαραγωγικές οι φωνές υπέρ των αστυνομικών, όπως και εκείνες που αναφέρονται σε “σερίφηδες” και “χούντες”. Να διερευνηθεί η υπόθεση. Να διδαχθούμε από ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις. Σωστός ο Θεοδωρικάκος».

➤ Ο πρώην κνίτης Κύρτσος συγχαίρει τον πρώην κνίτη Θεοδωρικάκο και βρίσκει ότι είναι «αντιπαραγωγικές οι φωνές υπέρ των αστυνομικών». Με τις υγείες μας.

➤ Και το καλύτερο για το φινάλε. Εγραψε χθες ο Κύρτσος στο twitter: «Λεπέν – Ζεμούρ, Χ στις δημοσκοπήσεις για τον α’ γύρο των προεδρικών του Απριλίου, με 16%. Ο Ζεμούρ, έμπειρος δημοσιογράφος, παρουσιαστής, αναλυτής, δεν έχει δηλώσει υποψηφιότητα, κυριαρχεί στα ΜΜΕ. Παίρνει ψήφους από Κεντροδεξιά και Ακροδεξιά. Δείχνει διολίσθηση Γαλλίας προς τα δεξιά».

➤ Την πιάσατε τη λέξη «διολίσθηση» όταν αναφέρεται στη Γαλλία, που -κατά την άποψή του- κλίνει επί τα δεξιά; Υπάρχει περίπτωση δεξιός να μιλούσε για δεξιά… διολίσθηση;
π

Keywords
Τυχαία Θέματα