Ιδού τι ψήφισαν! Για νίκη Ελλήνων και... Μακεδόνων μίλησε ο Ζάεφ!

Ιδού τι ψήφισαν! Για νίκη Ελλήνων και... Μακεδόνων μίλησε ο Ζάεφ!26.01.2019Παρασκήνιο

Ο Ζάεφ αρχίζει να ξεσαλώνει. Μόλις πήρε αυτό που ήθελε από την Ελλάδα άρχισε να προκαλεί

Ούτε λίγο ούτε πολύ, με δήλωση στη σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle ο πρωθυπουργός της... Βόρειας Μακεδονίας, πλέον, χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή,

λέγοντας πως αποτελεί «κοινή νίκη», για την οποία «Ελληνες και Μακεδόνες» θα πρέπει να είναι περήφανοι, ενώ η FYROM επισήμως μιλά για μακεδο-ελληνική λύση!

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή ο Ζόραν Ζάεφ έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα και να τον συγχαρεί, ενώ προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύοντάς τη από φωτογραφία του με τον Ελληνα πρωθυπουργό από την ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Συγχαρητήρια φίλε μου, @tsipras_eu, μαζί με τους λαούς μας πετύχαμε μια ιστορική νίκη. Ζήτω η Συμφωνία των Πρεσπών! Για την αιώνια ειρήνη και την πρόοδο των Βαλκανίων και της Ευρώπης» έγραψε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ με συγχαρητήριο tweet του. «Αγαπητέ Αλέξη, Γιώργο και Νίκο, το θάρρος και η ελπίδα νίκησαν τον φόβο. Το μέλλον είναι εκεί» έγραψε μεταξύ άλλων. Τις εξελίξεις χαιρέτισε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι. «Χαιρετίζω την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, κάτι το οποίο συμβάλλει σημαντικά στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής. Προσβλέπω στο μέλλον η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η συμφωνία ανοίγει την πόρτα σε μια νέα σχέση Ελλάδας και Σκοπίων και αναγγέλλει μια νέα εποχή για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια» σημείωσε ο Μάθιου Νίμιτς. Συγχαρητήρια σε Αλ. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ έδωσε ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντ. Τραμπ, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα που θα προαγάγει τη σταθερότητα και την ευημερία στα Βαλκάνια».

Για ιστορική συμφωνία έκαναν λόγο σε κοινή δήλωσή τους οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φεντερίκα Μογκερίνι και Γιοχάνες Χαν εκθειάζοντας τους κ. Τσίπρα και Ζάεφ. Ταυτόχρονα τόνισαν πως «προσβλέπουμε στα επόμενα διαδικαστικά βήματα για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας». «Είχαν φαντασία, ανέλαβαν το ρίσκο, δεν δίστασαν να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους για το κοινό καλό. Αλέξη, Ζόραν, μπράβο! Πετύχατε το ακατόρθωτο» έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενώ για καταπληκτική είδηση για την Ευρώπη μίλησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Keywords
Τυχαία Θέματα