Ηχηρό μήνυμα από τον Παυλόπουλο σε Τίρανα και «σουλτάνο»

Ηχηρό μήνυμα από τον Παυλόπουλο σε Τίρανα και «σουλτάνο»13.01.2020Πρόσωπα

Την αταλάντευτη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στον Ελληνισμό της Αλβανίας υπογραμμίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος...

... επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι ο σεβασμός των Τιράνων στα δικαιώματα των ομογενών μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του, που εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα για

την επέτειο 29 ετών από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε δράση προς την κατεύθυνση της «ευημερίας» και «προκοπής» και της εν γένει υποστήριξης της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η προστασία των μειονοτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των ομογενών της Αλβανίας αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι των προϋποθέσεων» για την ενταξιακή πορεία της γείτονος.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας παρακολουθεί στενά το ζήτημα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ομογενών μας. Την ίδια ώρα ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνηση, στη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Βελβεντού Κοζάνης, έστειλε νέο ηχηρό μήνυμα στην Αγκυρα διαμηνύοντας ότι η τουρκική αυθαιρεσία δεν θα περάσει, αλλά και ότι η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Με συμπαραστάτες την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη διεθνή κοινότητα, θα υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως προς τα σύνορα, την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης» υποστήριξε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον χρειαστεί, «και μόνη της η Ελλάδα θα φέρει εις πέρας τον ρόλο της ως εγγυητής της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα