Ιαπωνία: Εκατόμβη νεκρών από βιβλικές βροχοπτώσεις

Ιαπωνία: Εκατόμβη νεκρών από βιβλικές βροχοπτώσεις10.07.2018Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που πλήττουν τη δυτική Ιαπωνία ξεπέρασε τους 112, ενώ άλλοι 79 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τις ιαπωνικές Αρχές, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης της ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών ο

πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι 73.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και διασώστες των ειδικών δυνάμεων μαζί με επίγεια μέσα και 700 ελικόπτερα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης των πολιτών. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η υδροδότηση σε περισσότερα από 13.600 σπίτια, ενώ 267.000 εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα, οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, με το υπουργείο Μεταφορών να επιβεβαιώνει ότι έχουν σημειωθεί περίπου 238 κατολισθήσεις σε 28 νομαρχίες.

Η θεομηνία που πλήττει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές καταστροφές αυτού του είδους, με τον απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον αυτόν των κατολισθήσεων στη Χιροσίμα το 2014, με 74 νεκρούς.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Αμπε να ακυρώσει την περιοδεία του σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, αναβάλλοντας και την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, η οποία αναμενόταν να γίνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, αλλά θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 17 Ιουλίου στο Τόκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα