Η Μέι απειλεί με χάος αν δεν περάσει το Brexit της

Η Μέι απειλεί με χάος αν δεν περάσει το Brexit της30.11.2018Ειδήσεις

Κρίσιμο το debate με τον Τζ. Κόρμπιν

Κρίσιμη περίοδο διάγει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία πρέπει να πείσει τη Βουλή να στηρίξει τη συμφωνία της για το Brexit, για να μην επέλθουν «χάος, αβεβαιότητα και διχασμός». Η Μέι, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σύνδεσης της Βουλής των Κοινοτήτων,

δήλωσε ότι επιδιώκει οι βουλευτές «να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που έχουν μπροστά τους» και να αγνοήσουν άλλες εναλλακτικές. Τόνισε επίσης ότι οι προτάσεις για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, όπως και για καθυστέρηση της εξόδου από την Ενωση, είναι παραπλανητικές και έχουν ως μόνο στόχο την ανατροπή του Brexit.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας χαρακτήρισε την ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου ιστορικής σημασίας και κάλεσε τους βουλευτές να τη στηρίξουν για να εμποδίσουν το «χάος».

Στην κόντρα

Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στις 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η Μέι θα αντιμετωπίσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν σε τηλεοπτικό debate στο BBC με θέμα τη συμφωνία. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, λέγοντας ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστιος για τη χώρα.

Ο Κάρνεϊ εξήγησε ότι στο σενάριο μιας «άτακτης συμφωνίας», η οικονομία θα συνθλιβεί κατά 8%, οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν κατά 30% και τα επιτόκια θα αυξηθούν, αυξάνοντας τον πληθωρισμό. Από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο, και ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ δεν άφησε περιθώρια περαιτέρω συζήτησης για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα